Eerste editie Amsterdam Film Week

Dinsdag 1 tot en met zondag 6 november 2011 worden tijdens de eerste editie van de Amsterdam Film Week (AFW, 2012: klik hier)) in Pathé City en De Balie in de buurt van het Amsterdamse Leidseplein in één week tijd alle internationaal bekroonde films van dit jaar vertoond: ’Award Winnigng Films 2011′, films die dit seizoen op toonaangevende internationale filmfestivals in de prijzen zijn gevallen.

Daarnaast worden ‘toegankelijke kwaliteitsfilms’ vertoond, die het komende filmseizoen wellicht in de prijzen vallen. Zo beleeft ‘Somewhere Tonight’, geïnspireerd op ‘06’ van Theo van Gogh, woensdagavond zijn Nederlandse première, op de sterfdag van de filmmaker. Het is de derde en laatste in een serie van Amerikaanse remakes van films van Van Gogh. De filmweek opent dinsdagavond met ‘Carnage’ van Roman Polanski. Zondag 6 november is in Pathé Tuschinski de Parool Filmdag@AFW. De films worden ingeleid door chef kunst en media van de krant, Ronald Ockhuysen. Op de slotavond wordt naast de vertoning van ‘Hasta La Vista’ als slotfilm de allereerste UPC Publieksprijs, de ADAM, uitgereikt voor de allerbeste film van dit jaar. Naast films zijn er nevenactiviteiten als een filmfeest en een talkshow.

Lees ook:Boeddhistisch Film Festival 2010
Lees ook:Susan Sarandon opent Amsterdam Film Week
Lees ook:Paff (Parool Film Fest): nieuw filmfestival in Amsterdam
Lees ook:IDFA Festival Amsterdam – 15 t/m 26 november
Lees ook:Amsterdam Film Week 2003

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>