Salland Festival 2011 in Raalte

Donderdag 23 tot en met zondag 26 juni 2011 vindt in Raalte de 35e editie plaats van het Salland Festival: het Internationaal Folkloristisch Festival Raalte (editie 2013: klik hier). Ieder derde weekend in juni komen folkloregroepen uit de hele wereld naar het Overijsselse stadje. Vrijdag vindt om 19.45 uur de officiële opening plaats, met optredens van drie buitenlandse dansgroepen. Zaterdag begint om 10.30 uur de internationale folkloredag.

Op het programa staan onder andere: een meedansprogramma, kindervertier, ambachten en kramen van de deelnemende groepen en optredens. Om 12.30 uur begint de grote folkloristische optocht met naast de buitenlandse ook zes Nederlandse groepen. ’s Middags zijn er opnieuw optredens. Om 20.00 uur is de grote galavoorstelling met deelname van alle groepen. Zondagochtend is een oecumenische kerkdienst in de Pauluskerk en vanaf 14.00 uur een grote afsluitende matinee in de festivaltent. Het festival is aangesloten bij de Internationale Organisatie voor Volkskunst (IOV), die banden heeft met UNESCO.

Lees ook:Salland Festival – Internationaal Folkloristisch Festival Raalte
Lees ook:Salland Festival Raalte 2012
Lees ook:Folklore Festival Schagen
Lees ook:Salland Festival 2013 in Raalte
Lees ook:Shantyfestival Bie Daip Appingedam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>