Amsterdam Kleinkunst Festival 2011

IMG_20160511_184506Maandag 4 tot en met zaterdag 23 april 2011 vindt de 24e editie plaats van het Amsterdams Kleinkunst Festival (2012: klik hier), met onder andere het Concours om de Wim Sonneveldprijs, een hommage aan Gerard Cox en een muziektheater-voorstelling over Snip & Snap. Het festival vindt plaats in theater Bellevue en het DeLaMar theater, beiden vlakbij het Leidseplein.

 

Traditiegetrouw opent het festival met een eerbetoon aan een grootheid in de kleinkunst: dit jaar staat Gerard Cox in de schijnwerpers tijdens een muzikale hommage, op maandag 4 april in het DeLaMar Theater. De cabaretier zit 50 jaar in het vak, schreef en speelde en zong tientallen elpees en cd’s vol. Hoogtepunten uit het oeuvre van Cox worden uitgevoerd door onder meer Jenny Arean, Simone Kleinsma, Joke Bruins en Lee Towers.

Na selectie uit 55 aanstormende cabarettalenten zijn er 6 halve finalisten over voor het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Zij spelen op de halve finales op dinsdag 5 en woensdag 6 april in het DeLaMar theater. Na de finale in het DeLaMar zijn de finaleisten een week samen te zien in Bellevue. Tijdens de finale op zaterdag 9 april wordt voor de derde maal ‘De Waardering’ uitgereikt: een tweejaarlijkse prijs voor mensen die achter de schermen hun sporen hebben verdiend. Dit jaar gaat de prijs naar Vic van der Reijt, uitgever. publicist, schrijver en als muziekspecialist ‘hoeder van bedreigde muzieksoorten’, zoals de promotor van kleinkunst en het Nederlandse lied  zichzelf noemt.

Op zaterdag 17 april (op een besloten avond) wordt de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt voor het beste theaterlied van het afgelopen seizoen. Van dinsdag 12 tot en met zaterdag 23 april is in theater Bellevue de muziektheaterproductie ‘Ja, dit is revue’ te zien, over de legendarische Snip & Snap revue. Het festival maakt ieder een jaar een productie van jonge theatermakers rond een historisch cabaret thema.

Lees ook:Amsterdams Kleinkunst Festival 2012
Lees ook:Leids Cabaret Festival 2009
Lees ook:Hommage aan Freek in DeLaMar Theater
Lees ook:Finalisten Leids Cabaret Festival bekend
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2016: voorronden, halve finale en finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>