Verrassingsconcert Rowwen Hèze in Brabanthallen Den Bosch

Rowwen Hèze bestaat 25 jaar en viert dat samen met vrienden met een verrassingsconcert in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch op vrijdag 24 september 2010. Het concert begint om 20.30 uur. Tickets: zie website. Vanuit een aantal plaatsen in de regio rijden gratis bussen naar het concert. Vrijdag 1 oktober begint de Jubileumtour van de band in de IJsselhallen in Zwolle. 

Rowwen Hèze is een in 1985 opgerichte band uit het dorp America (gemeente Horst aan de Maas) die in het Limburgs zingt. Al die jaren treedt de band op in de grote feesttenten in Brabantse steden.  De naam van de groep is ontleend aan de dorpsfiguur Christiaan Hesen, die de bijnaam Rowwen Hèze droeg (vrij vertaald; ruige Hesen). Hij woonde eind 19e-begin 20e eeuw aan de rand van America en moet er huiveringwekkend hebben uitgezien, maar zou door handoplegging mensen hebben genezen en hebben geholpen bij bevallingen. Vroedvrouwen moesten in die tijd uit Horst komen, maar na zonsondergang waagde geen  mens zich op de onherbergzame Peel, die volgens de bewoners vergeven was van geesten en heksen.

Lees ook:Stones docu ‘Olé, Olé, Olé!’ 13 oktober bij Pathé in Arnhem, Ede en Nijmegen
Lees ook:Concert Michael Bublé in Gelredome gaat niet door
Lees ook:Guns ‘n Roses in juli in Nijmegen – ticketverkoop start vrijdag 9 december
Lees ook:Depeche Mode in de Ahoy
Lees ook:Extra kaarten Jan Smit in de Rijnhal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>