Bloemencorso Eelde 2010

Op zaterdag 4 en zondag 5 september 2010 vindt in het Drentse Eelde voor de 53e keer het Bloemencorso plaats, met dit jaar als motto ‘Alles Kidz’ (editie 2013: klik hier). Volgens onafhankelijke juryleden is dit een van de mooiste dahliacorso’s van Europa, dat zo’n 80.000 bezoekers trekt. Kenmerkend is de combinatie van creatieve hoogstandjes en een aansprekende figuratie. De muziek wordt verzorgd door top harmonie –en fanfareorkesten uit binnen –en buitenland. De corsowagens worden niet alleen opgesierd met bloemen: theater, figuranten en muziek spelen een grote rol. Op beide dagen staat op de Markt de jaarlijkse braderie.

 

Bij vorige edities waren websites scheutiger met informatie over route, tijden en kosten voor tribuneplaatsen. Vorig jaar trok de reclamekaravaan zaterdag om 10.00 uur door de gemeenten Tynaarlo, Haren en Groningen en reed het corso vanaf 14.30 uur door Eelde. Het corso met voorprogramma was gratis; tribuneplaatsen kostten toen € 8,=. Er is ook nergens te vinden waar en wanneer de wagens te bezichtigen zijn. Vorig jaar was dat tot 22.00 uur op het tentoonstellingsterrein nabij het centrum (met optredens) en op zondag van 9.00 tot 18.00 uur (met ’s middags figuranten op de wagens, straatartiesten, kindervertier en de prijsuitreikingen). Toegang tot het terrein kostte vorig jaar op zondag € 8,=, kinderen tot 13 jaar gratis.

 

De week ervoor is het Feestweek in Eelde, met een feesttent op het Kampje aan de Hoofdweg, met op woensdag 1 september een optreden van onder andere Wesley Klein en donderdag van Di-Rect. Zaterdag schiet het jaarlijkse vuurwerk de hemel in vanaf de Koedijk en daarna vindt in de feesttent De Nacht van Eelde plaats, gratis, met topband Vangrail. Een van de vaste onderdelen van de feestweek is de ‘lichtweek’, met versierde en verlichte buurten en straten, die er prijzen mee kunnen winnen.

Lees ook:Bloemencorso en feestweek Eelde
Lees ook:Bloemencorso en feestweek Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde: zaterdag 3 en zondag 4 september
Lees ook:Bloemencorso – sluitstuk van Volksfeest Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>