Bloemencorso Winterswijk 2010

Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2010 is Winterswijk in de Gelderse Achterhoek in de ban van het jaarlijkse bloemencorso (editie 2013: klik hier). In de regel is de vrijdag gezien voor de Winterswijkers en de zaterdag voor mensen van daarbuiten. De routes zijn op beide dagen niet hetzelfde: zie website. De start is beide dagen vanaf het Stadskantoor: op vrijdag om 9.30 uur, op zaterdag om 10.30 uur. Het corso maakt deel uit van het Volksfeest Winterswijk, dat sinds 1543 bestaat en sinds 1898 tot op de dag van vandaag vrijwel onveranderd is.

 

In dat jaar opende het feestgebouw, dat in 1966 in een cycloon volledig werd weggeblazen. Vanaf 1888 met een optocht met paarden en fakkels, vanaf 1897 gekostumeerd op versierde fietsen en vanaf 1906 met een bloemencorso. Sinds 1950 komt de dahlia steeds meer in zwang en vanaf 1960 zijn alle grote wagens met deze bloem versierd. Met kermis, kindervertier en veel muziek. Na afloop zijn de corsowagens op het terrein van De Tricot aan de Groenloseweg te bezichtigen van 13.00 tot 24.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis, maar een bijdrage in de buikspreekpop ter ondersteuning van de corsobouwers is welkom. Donderdagavond kan iedereen vanaf 20.30 uur terecht in de grote tent aan de voet van de Jacobstoren op de Markt. Daar is het gratis ‘Corso in Concert’ de muzikale opmaat. Vrijdagmiddag vindt na het corso een swingend volksfeest plaats, daarna het Kinderbal en ‘s avonds het Grote Corsofeest. Zaterdagmiddag is er opnieuw een Kinderbal en ‘s avonds dansen met Dj Tom en het Groot Après Dahlia feest, met als speciale gast: Erik Hulzebosch.

Lees ook:Winterswijk Corso en Volksfeest 2011
Lees ook:Volksfeest Winterswijk Bloemencorso 2016
Lees ook:Bloemencorso Winterswijk
Lees ook:Bloemencorso Winterswijk 2013
Lees ook:Bloemencorso Winterswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>