Harlinger Visserijdagen 2010

Woensdag 25 tot en met zaterdag 28 augustus 2010 vindt de 51e editie plaats van de Harlinger Visserijdagen plaats (editie 2013: klik hier). In 1959 vierde de Friese havenstad haar 725-jarig bestaan: de oorsprong van deze dagen. Met meer dan vijftig evenementen, waarvan veel gratis, verlichte bruggen, versierde schepen, muziek, zang, dans, sport, visserij en kermis. Zaterdag begint na het slotvuurwerk de Nacht van Harlingen.

 

Een greep uit het programma: woensdag kinderbraderie,  standwerker concours, skeelerwedstrijden, vanaf 19.00 uur de Visserijdagenloop over 5, 10 of 21 km, vanaf 20.00 uur Vispop de Kleine Voorstraat en touwtrek wedstrijden op de Lanen. Danny de Munk is de hoofdact tijdens het openingsconcert om 19.30 in de Grote Kerk. Donderdag staat vanaf 14.00 uur de grote Zomermarkt in het centrum en begint om 19.30 uur in de Rommelhaven het WK wrikken voor roeivletten. Vrijdag is de Tienkampdag voor scholieren, om 14.00 uur start op de Zuidoostewrsingel de 13e Harlinger Klompzeildag, om 14.30 uur op de Voorstraat de ringrijderij in Friese sjezen met paarden en om 20.30 uur het Grote Sluis Concert. Zaterdag staat de superbraderie Harnsermarkt in het centrum, met een boeken -en nautische markt. Rond de Rommelhaven is een Fair Trade manifestatie en de visserij presenteert haar open dag in en rond de Visveiling Urk (locatie Harlingen), met muziekkorpsen, shantykoren, schaatsen in de zomer, clowns, bezichtiging van schepen en natuurlijk vis. Defensie, politie, douane, kustwacht en hulpdiensten geven demonstraties en shows. Om 17.00 uur begint de vlootschouw: het publiek kan meevaren op versierde vissersschepen. Om 21.30 uur spettert het grootste vuurwerk van Friesland de lucht in vanaf de Noorderpier, goed zichtbaar op de Waddenpromenade, na het slotconcert door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Fiso. Daarna barst de jaarlijkse Nacht van Harlingen los.

Lees ook:Vijftigste Visserijdagen Harlingen
Lees ook:55e Visserijdagen Harlingen!
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2011
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>