Friese Ballonfeesten Joure

Woensdag 28 juli tot en met zondag 1 augustus 2010 vinden in Joure de 25e Friese Ballonfeesten plaats (editie 2012: klik hier). Woensdag gaat rond 19.00 uur een record aantal van 125 ballonnen de lucht in; de andere dagen  zo’n 65. Bij de opening treedt het illusionistenduo Wilfried & Angélique van het tv-programma ‘De nieuwe Uri Geller’ op. Woensdag vindt ook de 56e Boerebrulloft plaats: een Friese bruiloft anno 1850 met sjezen, Friese paarden en klederdrachten. Daarna strijden bruidegom en  vrienden tijdens de draverij op ongezadelde paarden. Om 15.00 uur is de grote ringstekerij in de Midstraat.

 

Om 17.00 uur worden de Ballonfeesten officieel geopend. Speciaal voor het jubileum is de Paardendag donderdag terug op het programma, met verschillende tuig –en showrubrieken. Zo is er Fryske Quadrille show: figuren op muziek rijden in originele sjezen met acht Friezen. Een ander onderdeel in de Concours d’Elegance: een optocht met historische rijtuigen en authentieke kleding. Vrijdagavond verzorgt De Kast een jubileumconcert in de feesttent. Overdag vindt voor de 7e keer de officiële wedstrijd om het Open Nederlands kampioenschap Highland Games op de Nutsbaan plaats, ‘s middags het domein van een roofvogelshow met 14 roofvogels. Zaterdag treedt meidengroep Djumbo op tijdens de kinderdag, één van de succesvolste tradities van de Friese Ballonfeesten. De Nutsbaan is omgetoverd tot een speelparadijs; de beroemde Ernie en Bert uit Sesamstraat komen ook. Zaterdagavond is de Nutsbaan romantisch verlicht door maar liefst 35 heetluchtballonnen tijdens Candle-lighting; normaal zijn dat er acht. Om middernacht spettert een spectaculair vuurwerk het luchtruim in. Zondag is Oldtimerdag en is het terrein een groot openluchtmuseum met oude auto’s, motoren en tractoren.

Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft in Joure
Lees ook:Friese Ballonfeesten Joure 2011
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Boerebrulloft en Friese Ballonfeesten Joure

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>