André Rieu Vrijthofconcerten 2010 in Maastricht

Van vrijdag 9 tot en met zondag 18 juli 2010 geeft André Rieu met zijn orkest voor het zesde jaar op rij een serie openluchtconcerten op het Vrijthof in Maastricht (editie 2013: klik hier). Bij een ‘eenvoudige’ regenbui worden poncho’s uitgedeeld, maar als er noodweer op komst is, wordt het concert verplaatst naar congrescentrum MECC. De hele concertperiode is daar een hal ingericht in Vrijthofstijl, compleet met een bühne, licht, geluid en 8.000 stoelen.

 

Mocht er noodweer dreigen, kan tot 12.00 uur worden besloten of het concert daarheen verhuist. Via nieuwsbrieven, sms-diensten, infonummers, informatieborden langs snelwegen en de media wordt het publiek van de verplaatsing op de hoogte gebracht. Het publiek moet wel op eigen gelegenheid naar de MECC komen. Naast reguliere concertkaarten verkopen horecazaken aan het Vrijthof zogenoemde terrasarrangementen. Voor deze mensen verandert er ook weinig: zij kunnen terecht bij de horecazaken in de MECC. Voor horecazaken die achter het net vissen, regelt Rieu een live tv-verbinding tussen MECC en het Vrijthof. Als oranje de finale haalt op zondag 11 juli, speelt Rieu pas na de wedstrijd met zijn orkest en kan het publiek de wedstrijd eerst op grote schermen volgen. Het concert werd op een later tijdstip vervroegd (aanvang 13.00 uur) en vindt vóór de WK-finale plaats, maar het laatste nieuws is dat het zondagmiddagconcert vanwege de verwachte hitte verhuist naar de MECC. Waren het vorig jaar vier concerten, dit jaar zijn het er tweemaal zoveel op het Vrijthof. De concerten vinden plaats op 9 tot en met 13 juli en 16 tot en met 18 juli en beginnen allemaal om 21.30 uur, ook als ze in de MECC plaatsvinden.

Lees ook:André Rieu vervroegt concert vanwege WK-finale
Lees ook:André Rieu Vrijthofconcerten 2011
Lees ook:Zondagmiddagconcert André Rieu door hitte naar MECC
Lees ook:Vrijthofconcerten André Rieu 2012
Lees ook:André Rieu kondigt 10e Vrijthof-concert aan: vrijdag 21 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>