Leids Cabaret Festival 2010

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 februari 2010 is de Leidse Schouwburg het podium voor de 32e editie van het VARA Leids Cabaret Festival (editie 2013: klik hier). In 1978 vond het festival voor het eerst plaats, dat uitgroeide tot hét nationale cabaretconcours en springplank voor aanstormend cabarettalent. Het festival stimuleert nieuw talent, door ze voor, tijdens en na het festival intensief te begeleiden en aan het publiek voor te stellen. Het is de brug tussen amateur-cabaret en professionele podia. De deelnemers werken van tevoren in een workshop met professionele regisseurs en cabaretiers.

 

Dit jaar hebben er van de 46 aanmeldingen in totaal 21 meegedaan tijdens drie auditiedagen. Daaruit zijn acht deelnemers geselecteerd voor de voorronden op maandag  en dinsdag. Daaruit worden vijf deelnemers geselecteerd voor de halve finale op donderdag. Uiteindelijk strijden drie overgebleven finalisten op zaterdag 13 februari in de Leidse Schouwburg om de juryprijs en de publieksprijs. Na het festival gaan de finalisten op tournee.

Lees ook:Leids Cabaret Festival 2013
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2015
Lees ook:Leids Cabaret Festival 2009
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2014 bekend
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2016: voorronden, halve finale en finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>