Roodharigendag 2009 in Breda

IMG_20161019_141246Zondag 6 september 2009 kunnen alle mensen met rood haar zich één dag in de meerderheid voelen op de 4e de Roodharigendag in Breda (editie 2013: klik hier). Mensen zonder rood haar worden deze dag gedoogd in de binnenstad van Breda, dat dan even het domein is van de redheads. De dag ervoor zijn er al een aantal activiteiten voor buitenlandse gasten, maar zondag is er een programma. voor alle 4000 roodharige genodigden. Om 11.00 uur wordt de dag officieel geopend op de Grote Markt, om 12.00 uur wordt de gebruikelijke massafoto gemaakt in het Valkenbergpark met roodharige mannen, vrouwen en kinderen. Van 13.00 tot 20.00 uur is er een gevarieerd programma in de binnenstad.

 

Zo is er op de Havermarkt een modeshow met uitsluitend roodharige modellen en een massale picknick in het Valkenbergpark: ‘Duizend redheads op een kleedje’. Er zijn gratis fotoshoots door professionele fotografen, workshops (zoals cheerleading), lezingen, exposities en muziekoptredens. Op het Kasteelplein is de catering, poppenkast, staan verschillende stands en hier begint de speurtocht door Breda.  Kunstschilder Rouwenhorst zette in 2005 een oproep in de krant voor roodharige vrouwen en meisjes om model te staan voor zijn schilderijen. Daar werd zó massaal op gereageerd, dat hij besloot om een Roodharigendag te organiseren.  Zo’n 2% van de Nederlanders heeft rood haar. In Schotland loopt naar schatting 13% van de bevolking rond met rood haar en in Ierland zo’n 11%. Op wereldschaal is het percentage minder dan 1%.

Lees ook:Roodharigendag 2013 in Breda
Lees ook:Roodharigendag 2010 in Breda
Lees ook:Roodharigendag 2008 in Breda
Lees ook:RedheadDays: alle roodharigen naar Breda
Lees ook:Redhead Days: Roodharigendagen in Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>