Swingend Nieuwjaarsconcert in Concertgebouw

Op 1 januari is het Nieuwjaarsconcert uit Wenen al tientallen jaren vaste prik op de buis. Het Concertgebouw in Amsterdam opent het nieuwe jaar op heel eigen wijze. Geen Weense walsen in een Weense zaal vol keurige Weense dames en heren, die er vroeg genoeg voor uit de veren wilden komen. In Amsterdam een georganiseerde, vrolijke chaos: jong en speels. Vorig jaar swingde het in de Grote Zaal de pan uit door het Willem Breuker Collectief. Dit jaar is het Concertgebouw voor het Nederlands Blazers Ensemble; ‘Nacht’ is ditmaal het thema.


Naast het Ensemble treden gastmusici op en voeren de jonge winnaars van ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert’ ieder hun eigen compositie uit. Meer dan honderd kinderen deden mee aan een compositiewedstrijd. Ze schreven, speelden en zongen over de nacht, het thema van dit jaar.

Na voorrondes in het hele land en een finale in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht staan op 1 januari vier finalisten op het podium van het Concertgebouw. Het concert is uitverkocht, begint om 13.00 uur en wordt life uitgezonden op Radio 4. De VARA zendt het concert ‘s avonds om 20.15 uur uit op Nederland 2.   

Lees ook:Weense sferen met dé operette Wien Bleibt Wien tijdens de feestmaanden
Lees ook:AAA Festival Amsterdam – The Human Body
Lees ook:Concert Al Jarreau in Concertgebouw afgelast
Lees ook:André Rieu in de Amsterdam Arena
Lees ook:Bosch500 – Jheronimus Boschjaar 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>