Havendagen Vollenhove 2014

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Tijdens het Pinksterweekend vinden in Vollenhove voor de 21e keer de  Havendagen plaats, vrijdag 6 tot en met zondag 8 juni (2015: klik hier). Het oude havenstadje in de Kop van Overijssel ligt aan de voormalige Zuiderzee, in natuurgebied de Wieden, is ieder jaar het decor voor de feestelijke opening van het vaarseizoen, met een programma is voor jong en oud. Zo is er het jaarlijkse korenfestival op vrijdag, vlootschouw op zaterdag, braderie met gratis kinderattracties, theateroptredens, feest op zaterdagavond en een oecumenische dienst op zondag.

De vlootschouw van sleepboten in de binnenhaven is dit jaar uitgebreid met oude vissersboten. De muzikale ode wordt verzorgd door het Vollenhoofsch Visserskoor. Flyboard Twente geeft demonstratie op het water, zaterdagmiddag trekken dweilorkesten rond en op het dak van het havenkantoor staat een middeleeuwse heksenwaag. Op de wal staan antieke auto’s en vrachtwagens, er zijn vijf ambachtelijke palingrokers, er is een kindervrijmarkt, een springkussen en vanuit een zweefvliegtuig is alles van boven te bekijken. De kerken zijn de hele dag open voor het publiek. Zaterdagavond treedt de band You and me op. De Havendagen worden traditioneel afgesloten met een oecumenische dienst, een feestelijke muzikale tentdienst.

Lees ook:Havendagen Vollenhove
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2015
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2016 in pinksterweekend
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2012
Lees ook:Havendagen Vollenhove 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>