Rond jaarwisseling overwegend droog, maar veel wind

vuurwerk_clip_image002[1]Rond de jaarwisseling zal het stevig waaien: kracht 4 tot 5. Dat is dus extra oppassen geblazen bij het afsteken van vuurwerk: vooral niet in de wind staan als je iets afschiet! De wind is zuid tot zuidwest, boven land matig en aan zee krachtig tot hard. Voordeel van die wind is dat de vorming van vuurwerkmist gering zal zijn.

Overdag is er een beetje zon, maar in de loop van de middag gaat het van het westen uit regenen. In het westen van het land is het vanaf een uur of tien waarschijnlijk droog, in het oosten mogelijk nog niet. Koud wordt het niet: overdag 7 tot 8 en ‘s nachts 4 tot 5 graden Celsius. Op Nieuwjaarsdag is het met 8 graden te warm voor de tijd van het jaar, maar door de wind zal de gevoelstemperatuur op 2 graden liggen. Sportievelingen die tijdens de Nieuwjaarsduik in het water plonzen, zijn gewaarschuwd!

Lees ook:Het weer op Koningsdag: niet zo somber als eerdere verwachtingen
Lees ook:Vorst en mogelijk ook sneeuw op komst
Lees ook:Vanaf maandag knapt het weer op
Lees ook:Warmste 16e oktober ooit gemeten in Nederland
Lees ook:Herfst begint rustig en droog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>