Driedaags stadsfestival Gouda Waterstad – 17 t/m 19 juni

IMG_20160604_175031Vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni beleeft Gouda de 11e editie plaats van Gouda Waterstad, een driedaagse stadsfestival om de historische betekenis van water in de kaasstad levend houden. Gouda was ooit een knooppunt op het water via de Gouwe van Vlaanderen naar Amsterdam. De handelsvaart over de Hollandse IJssel en de Gouwe kenden een bloeiend bestaan. Het Gouwe Havenkwartier staat symbool voor de historische Goudse handelsvaart.

Daarom zijn alle onderdelen van het festival te vinden op het water en de kades van de historische Haven, de Gouwe, de Turfsingel, de Museumhaven en de Hollandse IJssel: muziek, theater en een bonte verzameling historische schepen in de Goudse Museumhaven. Zaterdag staat de vrachtvaart in de spotlights en zondag vindt de ‘Schependans’ plaats, waarbij museumschepen op muziek in slow motion door elkaar heen manoeuvreren. Verder is er onder meer een creatieve lifestyle markt, kindervertier, podia en terrasjes met proeverijen.

Lees ook:Gouda Waterstad Festival 2015
Lees ook:Gouda Waterstad 2012
Lees ook:Goudse Havenstaddagen
Lees ook:Goudse Havendagen gaan toch door
Lees ook:Gouda Waterstad 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>