Met kinderen op daksafari tijdens de Rotterdamse Dakendagen

IMG_20160609_183823Vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni kun je weer het dak op, tijdens de Rotterdamse Dakendagen! Voor de tweede keer zal het programma bestaan uit een feestelijke ontdekkingstocht langs circa 36 daken. Van vrijdagmiddagborrels op hoogte, concerten, silent disco avonden, dansworkshops, wijnproeverijen, barretjes, een dakbios en sportactiviteiten tot een uitgebreid kinderprogramma, maar ook de kennisdag voor professionals op de vrijdag (bron: persbericht).

Dat de Rotterdamse Dakendagen een evenement is voor jong en oud wordt ook dit jaar weer bewezen. Op verschillende daken is er programmering, speciaal voor kinderen (en hun ouders). Zo kunnen ze op daksafari en mogen ze voor één keer dingen naar beneden gooien. Ondertussen kunnen de ouders genieten van het mooie uitzicht, leuke muziek en lekker eten en drinken.

Hoewel alle daken leuk zijn voor jong en oud, zijn er enkele daken die speciaal activiteiten organiseren voor de kleinen. Ga mee op Daksafari op de Centrale Bibliotheel met Bureau Stadsnatuur, luister naar de spannende natuurverhalen van kinderboekenschrijver Hans Post en werk mee aan een reuzeninsectentekening. Op de Parking Westblaak kunnen de kinderen dingen naar beneden gooien met de Speelfabriek. Op het Sportsdeck van de ss Rotterdam zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten, speciaal voor kids. En op het dak van station Hofplein zijn er diverse spelletjes voor de kinderen. Toegang: Dakendagenkaartje zaterdag of zondag € 15,-  (kinderen tot 15 jaar €7,50). Voor sommige extra’s is een apart ticket nodig.

 

Lees ook:Jonge Gezinnen Beurs 2008 in de Jaarbeurs
Lees ook:Dooi zorgt voor vallende ijspegels
Lees ook:Sonny’s Inc Live in Laren
Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp
Lees ook:Gratis oppasservice van Citymall Almere tijdens kerstvakantie elke dag geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>