Landbouwdag Alkmaar 2015

IMG_20160515_181231Woensdag 30 september vindt de jaarlijkse Landbouwdag Alkmaar plaats (2016: klik hier). De regionale agrarische dag vond voor het eerst plaat in 1884, in het begin iedere vijf jaar en vanaf omstreeks 1900 ieder jaar. Tegenwoordig zijn er veel minder agrariërs in de regio, maar dat is geen reden om de feestelijke dag op te heffen. De tienduizenden bezoekers ieder jaar bewijzen dat de dag springlevend is.

Centraal staan keuringen en tentoonstellingen vanaf 09.00 uur op het Waagplein, met paarden, pony’s, koeien, schapen, geiten, konijnen, cavia’s, duiven, pluimvee en watervogels. Daarnaast zijn er stands met streekproducten en paardensportartikelen. De keuringen worden van oudsher door mannen bezocht, terwijl de vrouwen op dat moment hun slag slaan op de sfeervolle Lappenmarkt in het centrum, met zo’n 200 kramen. Daarnaast zijn rond de terrassen allerlei activiteiten.

Lees ook:Landbouwdag en Lappenmarkt Alkmaar
Lees ook:Woensdag 28 september: Landbouwdag en Lappenmarkt Alkmaar
Lees ook:PAARD 2012 in Hardenberg
Lees ook:Sallandse Ruiterdagen 2011
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeiemarkt 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>