Prinses Margriet opent Maritiem ‘s-Hertogenbosch 2015

IMG_20160524_150607Vrijdag 18 september opent prinses Margriet de 20e editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch bij de Waterpoort. Daar begint om 20.00 uur een concert van de Koninklijke Landmacht en rond 22.00 uur een vuurwerkshow. Wat in 1977 begon als bescheiden feestje met 18 schepen, groeide uit tot een groot tweejaarlijkse evenement, dit jaar met 350 schepen.

Tot en met zondag 20 september liggen klassieke binnenvaartschepen te pronken in de Bossche havens. Daarnaast is er een uitgebreid programma met braderie, een shantykorenfestival, een zeeliederen-songfestival, openluchtoptredens en maritieme demonstraties. Nieuw is het Watersportplein op het terrein van de Hertog, achter de Citadel, met overdag een zeskamp en ‘s avonds het gratis feest ‘Harbour Lounge Party’.

’s-Hertogenbosch dankt haar charme voor een groot deel aan water en is aan en over het water gebouwd met de Aa, de Dommel, de Dieze en de Maas als natuurlijke waterlopen. Bij gevaar kon de stad zich beveiligen door de omgeving onder water te zetten. Nog steeds vormen de vrijwel intacte stadsgrachten en de Binnendieze historische trekpleisters. De Zuid-Willemsvaart vormt al 180 jaar een belangrijke vaarweg naar het achterland. Verder ontstonden er in de omgeving van de Brabantse hoofdstad door afgravingen ten behoeve van stadsuitbreidingen veel plassen.

Lees ook:Maritiem feest in Den Bosch
Lees ook:Maritiem ‘s-Hertogenbosch 2009
Lees ook:Maritiem ’s-Hertogenbosch 2011
Lees ook:Maritiem ‘s-Hertogenbosch 2013
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>