Vier staatshoofden bij viering 200 Jaar Koninkrijk in Maastricht

IMG_20160516_111147Maastricht maakt zich op voor de viering van 200 Jaar Koninkrijk en de komst van maar liefst vier staatshoofden op zaterdag 30 augustus: koning Willem-Alexander en koningin Maxima, koning Filip en koningin Mathilde van België, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland met zijn vrouw. Onder het motto ‘Hello World! Nederland is jarig! Al 200 jaar een wereldland’ is het vanaf 14.30 uur feest, wanneer de hoge gasten op de Markt aankomen.

Op de Markt vindt een muziek- en modespektakel plaats en aansluitend in Theater aan het Vrijthof het Internationale congres ‘Hello World! Reflections on the Netherlands’. Daarna bezoeken de staatshoofden het Preuvenemint op het Vrijthof. Thema is internationale oriëntatie, omdat Maastricht in het hart van de Euroregio Maas Rijn ligt, met drie landen en vier miljoen burgers. Daarnaast is het 200 jaar geleden het congres van Wenen na de val van napoleon de grenzen van Europa opnieuw uittekende. Nederland kreeg haar onafhankelijkheid terug, nu als koninkrijk. De NOS en de lokale zender L1 doen live verslag van het evenement.

Lees ook:Preuvemenint Maastricht 2014 in teken van 200 jaar Koninkrijk
Lees ook:Maastricht: During TEFAF 2014
Lees ook:During TEFAF in Maastricht
Lees ook:Koningsdag vanaf 2015 in een nieuwe jas
Lees ook:Het Parcours 2012 in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>