Lappendag Hoorn 2014

Maandag 18 augustus vindt in Hoorn de jaarlijkse Lappendag, altijd op de derde maandag van augustus, als afsluiting van tien dagen kermis (2015: klik hier). Van 06.00 tot 15.00 uur staan honderden marktkramen, gevuld met lappen, kleding, bad- en bedtextiel en andere koopwaar. De markt heeft een eeuwenoude traditie en is één van de grootste in Nederland.

Sinds jaar en dag komen vrouwen uit de regio West-Friesland hierheen om de markt af te struinen. Ze  ‘stallen’ hun mannen in de kroegen, die tot 16.00 uur open zijn. Van 16.00 tot 20.00 uur moet alle horeca verplicht dicht en mag nergens alcohol worden verkocht. De winkels mogen na 13.00 uur geen drank meer verkopen en zijn tot 15.00 uur open. De ‘avond klok’ is er bij wijze van ‘afkoelperiode’. Het is traditie om dan naar de kermis in Wervershoof te gaan.

Lees ook:Lappendag Hoorn sluit tien dagen kermis af
Lees ook:Lappendag Hoorn – maandag 15 augustus
Lees ook:Lappendag Hoorn – maandag 21 augustus
Lees ook:Lappendag Hoorn
Lees ook:Kermis, vuurwerk en Lappendag Hoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>