Gezellige drukte tijdens Amsterdam Canal Parade

De Amsterdam Canal Parade, de jaarlijkse botenparade voor lesbiennes, homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHTB’s), was zaterdagmiddag 3 augustus 2013 opnieuw een groot succes. Mede door het mooie weer was het drukker dan vorig jaar. Het was de eerste keer sinds een jaar of zes dat regen geen spelbreker was. Naast boten van en voor LHTB’s was het bedrijfsleven, de omroepwereld en de politiek volop aanwezig. Opvallend was de voetbalboot met onder meer bondscoach Louis van Gaal en bondsvoorzitter Michael van Praag.   

 

Naast Koninginnedag en de Uitmarkt is de Canal Parade het grootste jaarlijkse gratis publieksevenement in de hoofdstad. Aan deze 18e editie deden 80 boten mee: het maximale aantal dat te behappen is op een zaterdagmiddag. De route loopt ieder jaar door de Prinsengracht, over de Amstel langs de Stopera naar het Oosterdok, met honderdduizenden toeschouwers langs de kades en in bootjes langs de kant. Koninginnedag mondt nog wel eens uit in agressieve toestanden, maar tijdens de Canal Parade waren er ‘geen noemenswaardige incidenten’, aldus een woordvoerder van de politie.

Lees ook:Succesvolle Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Canal Parade Amsterdam – zaterdag 5 augustus
Lees ook:Amsterdam roze feeststad tijdens Canal Parade
Lees ook:Extra beveiligde Canal Parade Amsterdam
Lees ook:Canal Parade kleur Amsterdam roze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>