Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid in Eindhoven

Op kerstavond, maandag 24 december 2012, beleeft Eindhoven de 21e editie van de Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid. In 1992 werd de tocht voor het eerst georganiseerd, toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Dat zo’n fakkeltocht 21 jaar later nog steeds zin heeft, blijkt uit recente uitspraken van de paus. In zijn kersttoespraak voor medewerkers van het Vaticaan zei hij dat de roze medemens ‘de essentie van het menselijke wezen vernietigt’ en riep andere religies op de krachten tegen homo’s te bundelen. Elk jaar verzamelen duizenden mensen zich op het Wilhelminaplein.

De Fakkeltocht is voor Eindhovenaren een vertrouwd onderdeel geworden van de feestdagen. Om 18.00 uur worden de fakkels uitgedeeld, om 18.40 uur houdt wethouder Mary Fiers een toespraak en om 19.00 uur wordt de eerste fakkel ontstoken en begint de tocht. Daaraan voorafgaand is er om 18.00 uur een viering in de Catharinakerk en een Kinderkerstnacht in de ESK-kapel aan de Kanaalstraat. Vanaf 20.00 uur zijn er rondleidingen in de Fatihmoskee en om 22.00 uur begint een kerkdienst in de ESK-kapel.

Lees ook:Fakkeltocht Eindhoven 2011
Lees ook:Tips voor uit en thuis tijdens kerstavond
Lees ook:Kerstavond in Nederland
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>