Maastricht versobert opening carnaval

In verband met het skiongeluk van prins Friso in Lech, versobert Maastricht zaterdag 18 februari de openingsceremonie van het carnaval. De symbolische overdracht waarbij burgemeester Hoes de sleutel van de stad Maastricht met veel ceremonie, op humoristische wijze, overdraagt aan prins Carnaval, Han I van de Tempeleers, ‘heeft een poverder karakter’, zegt de gemeente.

Minister Leers (voormalig burgemeester van Maastricht), minister Schultz van Haegen en staatssecretaris De Krom zouden erbij zijn, maar ze hebben burgemeester Hoes laten weten dat ze niet bij de sleuteloverdracht zijn. Ze vinden het ongepast een feestelijk en humoristisch evenement bij te wonen nu de prins in coma ligt en in levensgevaar verkeert. Ook de Commandant der Strijdkrachten Van Uhm heeft afgezegd. De sleuteloverdracht gebeurt altijd op komische wijze: dat wordt nu een lokale aangelegenheid.

Lees ook:Aftrap Limburgs carnaval in goede en gezellige sfeer
Lees ook:Toch geen carnavalsbier in plastic glazen in Maastricht
Lees ook:Sneeuw spelbreker carnavalsoptocht Maastricht
Lees ook:Carnavalsoptochten: heeft carnaval nog toekomst?
Lees ook:Controleurs speuren verkleed naar rokers bij carnaval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>