Sleepbootdagen Nijkerk 2010

Vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2010 vinden in Nijkerk voor de 5e keer de Nijkerkse Sleepbootdagen plaats (2013: klik hier). Vrijdag komen de sleepboten aan in de havenkom, waar een tent met terras is opgebouwd. Vrijdagavond liggen de historische rivier –en havensleepboten verlicht en wel te pronken in de haven, en vindt een captainsdiner plaats. Zaterdag opent de burgemeester om 11.00 uur de feestdag op sleepboot Magda, met tot 12.30 uur een optreden van Nijkerks Stedelijk Fanfare Korps.

 

Tot 18.00 uur staat rondom de havenkom een havenmarkt, waar verenigingen, organisaties en particulieren hun kennis en kunsten laten zien. De brandweer geeft demonstraties, de folkloregroep Felue uit Ede is net als vorig jaar met oude ambachten present: kantklossen, mandenmaken, strovlechten, mutsen plooien, spinnen, kraaltjes breiden, stoelen matten en de handwerktechniek frivolité. Er is een doedelzakspeler, een clown, de vaargroep Harderwijk is er ook weer bij met bestuurbare bootjes en er zijn oldtimers te bezichtigen. De Common Country Dancers uit Achterveld geven demonstraties (waaronder rolstoeldansen), er treden Shantykoren op en ’s middags treedt het nieuwe Chiantikoor uit Nijkerk op. ’s Avonds zijn de boten verlicht.

Lees ook:Sleepbootdagen Nijkerk
Lees ook:Nijkerkse Sleepbootdagen
Lees ook:Sleepbootdagen Nijkerk 2013
Lees ook:Nijkerkse Sleepbootdagen 2014
Lees ook:Zomerfeestweek Nijkerk: vanaf vrijdag 12 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>