Breda Ballon Fiësta met vuurwerk en dinosaurus

Op het Breda Ballon Fiësta van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 augustus 2008 stijgen aan het begin van de avond ballonnen op en varen in de avondzon door de lucht (update 2009: klik hier). Het is één van de grootste ballonfeesten in het land, vindt voor de 23e keer plaats en is helemaal gratis. Donderdag wordt de Fiësta voorafgegaan door vliegerdemonstraties vanaf 17.00 uur. De opening is om 18.30 uur met een duo parachutesprong: een persoon verricht daarna de openingshandeling. Wie: dat wil de organisatie nog even geheim houden. Om 19.30 uur stijgen de ballonnen op, net als op de twee andere avonden. Vrijdag is er vanaf 22.00 uur ‘candle-lighting’ en zaterdag wordt het feest afgesloten met vuurwerk.
Zie ook ‘Breda Zomerfestival Ginneken‘.

Vrijdag en zaterdagavond komt een heuse dinosaurus naar Breda: deze Canadese ballon reist veel ballonfeesten over de hele wereld af. De gigantische dino vermaakt het publiek, als de ballonnen zijn opgestegen. Daarnaast zijn er verschillende andere activiteiten: vliegerdemonstraties Skyflyers met snoepdropping, paradroppings,  demonstraties met Harley Davindsons, ballonnetjeswedstrijd, miniballooning en een muziekspektakel. De Breda Ballon Fiësta vindt plaats op het evenemententerrein aan de Rietdijk in de Bredase wijk de Haagse Beemden. Bijslijn 2 en 6 komen tot vlakbij, halte winkelcentrum Heksenwiel.

Zie ook ‘Festival Boulevard Den Bosch‘.

 

 

 

Lees ook:Breda Ballon Fiësta 2009
Lees ook:Koninklijk Apeldoorn Ballongala
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Friese Ballonfeesten Joure 2011
Lees ook:Ballonfiësta Barneveld – 16 t/m 19 augustus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Breda Ballon Fiësta met vuurwerk en dinosaurus

  1. Pingback: Twente Ballooning in Oldenzaal | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>