Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers

 

Bewoners van Lelystad, die 65 jaar of ouder zijn, mogen binnen de gemeentegrenzen van Lelystad tot 2010 gratis met het openbaar vervoer mee. De actie ging 1 januari 2008 in, maar wordt woensdag 9 januari feestelijk ingeluid op het stadhuis. Wethouder Lodders snijdt dan samen met de directeur van de busonderneming Connexxion, Dijkstra, een enorme taart aan, die de vorm heeft van het gratis abonnement. Alle 65 plussers in Lelystad zijn hiervoor uitgenodigd.

Zij ontvingen afgelopen december een brief met uitleg over het gratis openbaar vervoer en een aanvraagformulier voor het gratis abonnement. Veel mensen hebben dat abonnement intussen ontvangen. Bij dat abonnement zit een OV Chip Kaart: die moet de chauffeur samen met het abonnement zien, om de Lelybus in te mogen. Over enige tijd zal die OV Chipkaart het nieuwe betaalmiddel zijn in het openbaar vervoer in heel Nederland. De 65 plussers in Lelystad hebben die kaart dus nu al.

 

Lees ook:Openbaar vervoer Nijmegen gratis voor 65+
Lees ook:SBS6 Kerstparade trekt door Lelystad
Lees ook:Strippenkaart donderdag 3 november ter ziele
Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers

  1. Pingback: Bataviahavendagen Lelystad, opvolger Waterfestival | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>