Varend Corso Westland 2017

IMG_20160525_121146Vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus beleeft het Westland de 20e editie van het Varend Corso, een jaarlijks terugkerend evenement met bloemen, planten en groenten in de hoofdrol. Tientallen versierde schuiten varen door de ‘groentetuin van Europa’. Het corso is het uithangbord van de Westlandse tuinbouw en vrijwel overal langs de route te bekijken. Met planten, bloemen, groenten en fruit opgetuigd en met figuranten varen de schuiten en sloepen door de kernen van het Westland en omliggende gemeenten, onder begeleiding van muziekcorpsen. Voor de stoet uit varen een aantal vletten van het Kindercorso.

De stoet vaart iedere dag door een ander deel van de regio: vrijdag door Rijnmond, zaterdag door het Westland en zondag door Delfland. Niet alleen op het water, maar ook op de wal is van alles te beleven. Vrijdag,  de Rijnmonddag, start het corso om 13.00 uur vanaf Trade Parc Westland in Honselersdijk bij Naaldwijk, trekt door  Schipluiden, Vlaardingen en Maasland.

Daar begint om 20.30 uur de Vlootschouw. Zaterdag, de Westlanddag, vertrekt de stoet om 11.30 uur uit Honselersdijk  en komt door Naaldwijk, ’s-Gravenzande, Den Haag-Uithof, Wateringen en is om 19.00 uur terug. Om 20.00 uur vindt de vlootschouw plaats in Honselerdijk. Zondag, de Delflanddag, vertrekt het corso om 11.00 uur vanaf het Trade Parc en komt via De Lier, Schipluiden, Delft, Wateringen en is rond 19.00 terug in het Trade Parc. Alle dagen zijn er walactiviteiten en rondvaarten langs de route.

Lees ook:Varend Corso trekt door Westland
Lees ook:Varend Corso Westland 2015
Lees ook:Varend Corso Westland 2010
Lees ook:Varend Corso Westland 2014
Lees ook:Varend Corso Westland 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>