Koningspaar en premier bij uitreiking Four Freedoms Awards in Middelburg

ZeelandDonderdag 21 april zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en premier Mark Rutte aanwezig bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards 2016 in de Nieuwe Kerk in Middelburg. De hoofd-award gaat dit jaar naar de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Daarnaast worden Awards uitgereikt voor de vier vrijheden: de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees.

De Roosevelt Foundation uit Middelburg kent in samenwerking met het Amerikaanse Franklin en Eleanor Roosevelt Institute de Awards toe aan organisaties en personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de vrijheid in de wereld. De prijzen worden om het jaar uitgereikt. De Amerikaanse president Roosevelt had zijn roots in Middelburg: zijn voorouders zijn in de 17e eeuw uit Zeeland naar Nieuw-Amsterdam – het huidige New York – de Verenigde Staten geëmigreerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog noemde hij de vier vrijheden in een rede tot het Amerikaans congres. Deze vier vrijheden maken deel uit van de voorloper van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die op 10 december 1948 door de Verenigde Naties werden aangenomen.

Lees ook:Koningin ook op 29 mei in Middelburg
Lees ook:Prestigieuze Drama League Award voor Ivo van Hove
Lees ook:Tweede Paasdag: 3FM Awards Festival in TivoliVredenburg
Lees ook:Talkshow met Kathryn Stockett door aswolk geannuleerd
Lees ook:Amerikaanse begraafplaats Margraten dicht door shutdown

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>