Eindhoven finalist bij European Capital of Innovation Award

IMG_20160918_115126Op 8 april weet Eindhoven of zij zich in 2016 de Europese hoofdstad van innovatie mag noemen. De stad is, net als de andere 8 finalisten (waaronder Amsterdam, Berlijn, Milaan en Parijs), geselecteerd voor de finaleronde van de Europese wedstrijd met haar bidbook ‘Enlightening Tomorrow’s Society’. Op maandag 25 januari vinden de presentaties plaats voor de jury van de European Capital of Innovation Award (iCapital) in Brussel. De wedstrijd is een initiatief van de Europese Commissie om de innovatiekracht van steden te stimuleren (bron: persbericht).

Na de aanmelding in de vorm van een bidbook hebben diverse Europese steden gepoogd de jury te overtuigen. Eindhoven gaat in haar bidbook ‘Enlightening Tomorrow’s Society’ in op de vernieuwende ontwikkeling rondom de Roadmap Stedelijke Verlichting 2030. De lichtstad van vroeger is gevormd door de mensen. Nu geeft Eindhoven de stad van morgen opnieuw gestalte door mensen aan het roer te zetten van hun eigen leven, waaronder met het thema licht. Mensen maken weer dingen, net als vroeger. De realisatie van een ‘slim’ lichtgrid staat in het bidbook centraal; een lichtnetwerk dat open innovatie mogelijk maakt en de kwaliteit van leven verbetert.

Na een succesvolle eerste editie in 2014, met Barcelona als winnaar, krijgt de iCapital Award in 2016 een vervolg. De wedstrijd stimuleert de ontwikkeling van het innovatie ecosysteem in steden waarbij burgers, overheden en diverse partijen samenwerken aan een betere kwaliteit van leven voor de inwoners van hun stad. Naast een beoordeling op de 5 i’s (innovative, inspiring, interactive, integrated and impactful city) kijkt de jury naar de wijze waarin inwoners worden betrokken bij innovatie in de stad. Het Eindhovense bidbook is vanaf maandagmiddag 25 januari online te vinden via www.eindhoven.nl.

Lees ook:Arnhem groenste stad, Sluis groenste dorp van Europa
Lees ook:Deventer groenste stad – Elburg groenste stadje
Lees ook:Secret Social Friday gelanceerd in Rotterdamse binnenstad
Lees ook:Rotterdam beste festivalstad ter wereld
Lees ook:Inwoners Noord-Drenthe ‘gelukkigste van heel Nederland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>