Noord-Holland mag damherten afschieten

Noord_Holland-Position[1]Noord-Holland krijgt van de rechter toestemming om damherten af te schieten in de Amsterdamse waterleidingduinen en Zuid-Kennemerland. Dat wil de provincie omdat er vaak aanrijdingen met de dieren zijn en omdat ze schade aanrichten aan de landbouw. De Faunabescherming probeerde het tegen te houden en vroeg de provincie om alternatieven, zoals het plaatsten van hekken en het verlagen van de maximale snelheid op de weg langs het gebied. De rechter vindt dat die maatregelen te weinig effect hebben gehad en is het ‘niet mogelijk de schade die ze aanrichten tot een aanvaardbaar niveau te beperken’.

Daarom besloot de rechter at ze mogen worden afgeschoten, tot ergernis van de Faunabescherming. De hekken staan er pas een half jaar: dat is volgens de stichting veel te kort om te kunnen bepalen of de maatregel al dan niet werkte. Ook vindt de stichting dat de provincie overdrijft over de aangerichte schade: ‘Er zijn nauwelijks landbouwbedrijven in de buurt van het leefgebied van de damherten’, aldus een woordvoerder.

Lees ook:Amsterdam: bierfiets mag blijven
Lees ook:Kievitseieren zoeken mag van de rechter
Lees ook:Staking openbaar vervoer van de baan
Lees ook:Aardbeving schrikt Noord Groningen wakker
Lees ook:Raad van State: Kievitseieren rapen verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>