Stille tocht scheidsrechter alleen voor Almeerders

Zondagmiddag 9 december 2012 houdt voetbalclub Buitenboys uit Almere een stille tocht voor grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Burgemeester Jorritsma van Almere benadrukt dat de tocht ‘alleen voor Almeerders’ is. De tocht begint om 17.00 uur bij het beginpunt, voetbalclub Almere City FC. Daar houden burgemeester Jorritsma en Michael van Praag, voorzitter van de voetbalbond KNVB, een toespraak. Een half uur later vertrekt de stille tocht van 2,5 kilometer naar het complex van voetbalclub Buitenboys. Net als de burgemeester en Van Praag lopen ook Bernard Fransen en Anton Binnenmars, de voorzitter en de directeur van het amateurvoetbal van de KNVB, mee.

 

 

Vrijdag werd een vierde verdacht uit hetzelfde elftal opgepakt.Op verzoek van de familie eindigt de tocht bij het terrein van de voetbalclub. De arbiter werd afgelopen zondag zwaar mishandeld door drie jeugdspelers van 15 en 16 jaar oud van de Amsterdamse club Nieuw-Sloten. Hij overleed de dag erop in het ziekenhuis van Nieuwegein in het bijzijn van zijn familie. Vrijdag werd een vierde verdacht uit hetzelfde elftal opgepakt. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal zijn het komend weekend van 8 en 9 december afgelast. Voorafgaand aan alle wedstrijden in het betaald voetbal wordt een minuut stilte in acht genomen. De teams en arbitrage in het profvoetbal dragen dit weekend rouwbanden. De minister van Sport, Edith Schippers, en de voorzitter van de mondiale voetbalbond FIFA, Joseph Blatter, brachten deze week hun medeleven over aan de nabestaanden van Nieuwenhuizen. Maandag wordt hij gecremeerd.

Lees ook:Stille tocht in Almere voor grensrechter
Lees ook:Voetbalbond KNVB bestaat 125 jaar
Lees ook:Enschede: FC Twente blijft in de eredivisie
Lees ook:Staatsloterij Jackpot én WK-finale winnen – het kan dit weekend
Lees ook:Stille tocht door Rotterdam voor doodgestoken Wesley

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>