Gemeentehuis Waalre afgebrand

In het Noord-Brabantse Waalre (ten zuiden van Eindhoven) is in de nacht van dinsdag op woensdag het gemeentehuis door brand verwoest. De brand ontstond rond 03.00 uur ‘s nachts, nadat twee personenauto’s tegen twee verschillende ingangen van het monumentale pand waren aangereden. De politie denkt aan opzet. Voor zover bekend, zijn er geen gewonden; de politie is op zoek naar de daders. Als de brand onder controle is, wordt sporenonderzoek gedaan.

Waarom de daders het gemeentehuis ramden, is niet duidelijk. De brand is woensdagochtend nog steeds niet onder controle en de brandweer is vermoedelijk nog de hele dag bezig met nablussen. Er was een flinke rookontwikkeling, maar de brandweer vond tot nu toe geen schadelijke stoffen in de lucht. ‘Hoewel niet officieel is gemeld dat het pand als verloren kan worden beschouwd, ziet het er niet goed uit’, aldus een woordvoerder. De loco-burgemeester gaat ervan uit dat het pand voorlopig niet te gebruiken is. De reporter van de NOS zei dat het pand als verloren moet worden beschouwd.

Lees ook:Dikke rookwolk door brand in Wormerveer
Lees ook:Alweer brand in Rabotoren Utrecht
Lees ook:Amsterdam-Noord: zeer grote brand in bedrijfspand
Lees ook:Verdachte aanslag gemeentehuis Waalre aangehouden
Lees ook:Theater Helmond door brand verwoest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>