Breda domein van ParaGamesBreda

Donderdagavond 6 oktober 2011 openen om 19.00 uur op de Grote Markt van Breda de ParaGamesBreda, de vierde editie van het grootste sportevenement in Europa voor sporters met een functionele beperking. Tot en met zondag 9 oktober strijden 3.000 atleten uit 42 landen strijden in 21 sporten, verdeeld over 18 accommodaties in Breda. Programma en locaties: zie website. De opening is met een vlaggenparade en rolstoelbasketbal op de Grote Markt.

 

Sport draagt bij aan een grotere zelfwaardering en zelfstandigheid, meldt de website: niet onbelangrijk in een tijd van draconische bezuinigingen, onder meer op aangepaste budgetten. De sociaal-maatschappelijke betekenis is groot, zowel voor de sporter als voor de begeleider en belangstellende. In veel gevallen kan worden gesport volgens de gebruikelijke spelregels, maar soms zijn aanpassingen nodig. Zo zal iemand die niet (goed) kan zien, op een tandem met een piloot voorop fietsen. Mensen met gehoorbeperkingen hebben niets aan een fluitsignaal, maar maken gebruik van vlaggen en lichtsignalen. Dit jaar zijn de games voor het eerst erkend door het Paralympisch Committee: dat brengt een hoop extra regels met zich mee, zoals extra controles voor paarden, dopingcontrole en digitale tijdmeting.

Lees ook:Markt Breda te klein voor TROS Muziekfeest
Lees ook:Honderden bewoners torenflat Tilburg winnen fiets, maar kunnen hem niet kwijt
Lees ook:Helikopter scheert laag over festivalgangers Retropop Emmen
Lees ook:Zaterdag 9 juli: Breda Live 2016
Lees ook:Singelloop Breda 2010 en NK Halve marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>