KNMI waarschuwt voor extreem weer

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer op zondagmiddag vanaf 15.00 uur. De zwaarste buien komen waarschijnlijk voor in het oosten en zuidoosten van het land: daar kunnen de buien gepaard gaan met veel onweersontladingen, hagel en zware windstoten van 75 tot 90, lokaal zelfs 100 k/u. Het weerinstituut geeft de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel code oranje (extreem weer). Plaatselijk kan veel neerslag vallen. De rest van het land lijkt de dans te ontsprongen en krijgt code geel (waarschuwingen); de Waddeneilanden en de westkust houden het vermoedelijk droog.

 

Ook de provincie Flevoland, waar Lowlands plaatsvindt, krijgt code geel, maar publiekstrekkers als Lowlands en Rotterdam City Racing houden het waarschijnlijk niet droog.  De organisatie van het muziekfestival is extra alert door wat donderdag op het Belgische Pukkelpop gebeurde. ‘De situatie is zeker explosiever dan afgelopen donderdag, de dag van het drama op Pukkelpop’, zegt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza. Bij zogeheten valwinden zijn zeer zware windstoten mogelijk, boven de 90 km/u. Volgens WeerOnline kunnen hevige en korte buien likaal voor heel veel overlast zorgen.

Lees ook:KNMI waarschuwt opnieuw voor extreem weer
Lees ook:KNMI: dinsdagmiddag code geel voor hele land
Lees ook:KNMI: code oranje in Brabant, Limburg en Gelderland, code geel in rest van het land
Lees ook:KNMI waarschuwt voor noodweer
Lees ook:KNMI: code oranje in zuiden van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>