Open Dag van de Zorg 2011

Zaterdag 19 maart 2011 openen een groot aantal ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen voor de elfde keer hun deuren voor het publiek, tijdens de Open Dag van de Zorg (2012: klik hier). Jong en oud kunnen kennismaken met alle facetten van allerlei soorten zorg, zoals: ouderenzorg, jeugdzorg, ziekenzorg, gehandicaptenzorg, kraamzorg en geestelijke gezondheidszorg. Deelnemende locaties: klik hier.

 

Doel van de open dag is om iedereen te laten zien dat het leuk is om in de zorg te werken. Onder meer door de vergrijzing krijgt de zorg te maken met grote personeelstekorten. Over 15 jaar zijn er zo’n 400.000 extra werknemers nodig. Vooral in de Randstad zijn nu al tekorten. De zorg kampt met een negatief imago: de werkdruk is hoog, de arbeidsomstandigheden kunnen beter en het salaris is niet bepaald riant.

Lees ook:Open Dag van Zorg en Welzijn 2012
Lees ook:Beroepsbevolking neemt na 2015 af, maar niet in Flevoland
Lees ook:Open Dag van de Zorg
Lees ook:Dierenbescherming ontvangt € 10.000,- van huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg
Lees ook:Nieuw museum ‘Tot zover’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>