Stijging waterpeil rivieren valt mee

Het waterpeil van de Rijn stijgt de komende dagen minder dan eerder werd verwacht. Dat meldde Rijkswaterstaat zaterdag. Maandag komt het peil bij Lobith, waar de Rijn ons land binnenstroomt, waarschijnlijk uit op 15,35 meter boven NAP. Eerder werd de stand op 16.00 meter geraamd; woensdag werd al iets meer dan 15 meter bereikt. Daarna zakte het peil iets, maar dit weekeinde stijgt het weer, afhankelijk van de hoeveelheden smeltwater en regen in Duitsland.

De waterschappen houden de dijken van de Rijn, Waal en IJssel goed in de gaten. Hier en daar sijpelt kwelwater onder de dijken door, maar dat zorgt nergens voor grote problemen. In het Zuiden eist de hoge waterstand van de Maas nog altijd extra aandacht. De verwachting is dat het Maaswater zeker tot en met dit weekeinde hoog blijft. Bij het meetpunt Sint Pieter bij Maastricht schommelt het waterpeil stabiel op 46,10 meter boven NAP. Vorige week zondag werd daar het hoogste peil van 47 meter gemeten.

Lees ook:Juni 2016: hoge waterstanden in Nederlandse rivieren
Lees ook:Hoogste waterpeil Rijn sinds 2003
Lees ook:Waterpeil Rijn over hoogste punt heen
Lees ook:Waterpeil Rijn bij Lobith boven de 14 meter
Lees ook:Hoogwater Rijn, Waal en IJssel in aantocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>