Reisplanner NS werkt niet tijdens winterproef

Zondag 10 oktober 2010 moeten reizigers met de trein rekening houden met een andere dienstregeling en andere vertrektijden. NS en ProRail testen een speciaal schema dat bij extreem winterweer moet gelden. Saillant detail: uitgerekend vandaag werkt de NS reisplanner niet.

 

De spoorwegen adviseren op tijdelijk de website 9292ov.nl te gebruiken om hun treinreis te plannen. NS en ProRail houden de winterproef, omdat sneeuwbuien eind vorig jaar voor chaos zorgden. Door een speciaal winterschema moeten er ook bij extreem weer treinen blijven rijden. Door de proef zijn de reistijden langer en moet vaker worden overgestapt.      

Lees ook:Zware sneeuwbuiten op komst
Lees ook:Nog meer sneeuw op komst
Lees ook:Forse boete NS voor onvoldoende presteren
Lees ook:KNMI waarschuwt opnieuw voor extreem weer
Lees ook:Treinverkeer Amsterdam weer normaal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reisplanner NS werkt niet tijdens winterproef

  1. Marijke Brouwer

    Gisteren moest ik vanuit Antwerpen op tijd in Den Bosch zijn. 4x overstappen in het vooruitzicht; 4x nipte aansluitingen; 3x kans op vertragingen die de overstap zouden kunnen belemmeren. Enfin: deze fantasie is niet uitgekomen. Alles reed op tijd. Terugreis was veel minder leuk. 17.00 uur vertrek en pas om 20.00 uur terug.
    De sfeer was overigens prima. Er liepen overal veel NS mensen rond die adequaat konden informeren. Dus eigenlijk ook een tip: mocht deze test in de werkelijkheid nodig zijn: vooral veel mogelijkheden voor reizigers bieden om info te krijgen en soms, zo nodig,gerust te stellen of op te beuren. Zo’n persoonlijk contact doet veel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>