Saab Support konvooi in protesttocht naar Muiden

IMG_20160605_144646Zondag 17 januari 2010 reden een slordige vijfhonderd Saab-rijders in ‘stille tocht’ naar Muiden. Vanaf het Militair Luchtvaartmuseum in Soesterberg reed het ‘Saab Support Convoy’ in lange stoet van 25 kilometer naar Muiden, om de noodlijdende autofirma Saab een hart onder de riem te steken. Oorspronkelijk zou de stoet naar het hoofdkantoor van sportwagenbouwer Spyker in Zeewolde trekken.

Het Amerikaanse General Motors wil af van het Zweedse Saab. Spyker heeft belangstelling getoond, maar de partijen zijn er nog niet uit. Ook in andere landen trokken mensen in hun Saab in ‘sentimental journey’ rond. In het konvooi richting Muiden waren alle Saab modellen vertegenwoordigd die er ooit zijn gebouwd. Het oudste model reed voorop: de Saab 92 uit 1951. Daarna volgden door steeds jongere Saabs, met als hekkensluiter de nieuwste, een Saab 9-3X uit 2010.

Lees ook:Verkeersinfarct rond Eindhoven
Lees ook:Apeldoorn werd vandaag 72 jaar geleden bevrijd
Lees ook:Aquaduct onder de Vecht moet eind maken aan files op A1 bij Muiden
Lees ook:Man rijdt veel te hard op A2 en veroorzaakt ernstig ongeluk met dode en zeven gewonden
Lees ook:Slachtoffer bij speciale kerkdienst Raard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>