Opnieuw ongeluk draagvleugelboot

Op het Noordzeekanaal in Amsterdam heeft een draagvleugelboot maandagochtend een ongeluk gehad. De passagiersboot voer tegen de kade op. Er zaten zo’n 25 mensen op de boot; een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeluk gebeurde bij de Hemweg. Over de oorzaak is nog niets bekend. Er waren geen andere boten bij betrokken. Vervoersmaatschappij Connexxion verzorgt de sneldienst over het kanaal tussen Amsterdam en IJmuiden/Velsen.

 

Er zijn wel vaker ongelukken geweest met draagvleugelboten op het Noordzeekanaal. In 2007 botste er een op tegen een patrouilleboot van de Marechaussee. Toen raakten zeven mensen gewond. In 2003 knalde een boot tegen een betonnen kademuur in het westelijk havengebied van de hoofdstad. Toen vielen twintig gewonden. Na dat ongeluk deed de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een reeks aanbevelingen, die Connexxion allemaal opvolgde. De dienst bestaat tien jaar. Gisteren werd de 2,5 miljoenste passagier aan boord verwelkomd.

Lees ook:Slachtoffer bij speciale kerkdienst Raard
Lees ook:Herdenking schietpartij Alphen
Lees ook:Schietpartij kickboksgala: dode en meerdere gewonden
Lees ook:Ernstige trambotsing Rijswijk
Lees ook:Oldtimer rijdt in op publiek bij rally Deventer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw ongeluk draagvleugelboot

  1. Makkie

    In 2007 botste er een op tegen een patrouilleboot van de Marechaussee…
    Correctie Rijksvaartuig 162 botste tegen de Rossanna aan!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>