Trammelant over de herfstvakantie

logoHet Ministerie van Onderwijs heeft een fout gemaakt in de data van de herfstvakantie voor de regio Noord. Ouders hebben vakanties geboekt op basis van een datum die op de website van het ministerie stond. Scholen namen die datum over, maar later in het jaar veranderde het ministerie de datum op de site. Belangenvereniging Ouders en Coo verwacht veel klachten: ‘Nu is het nog zomervakantie. Maar straks beginnen de scholen weer en komen de schoolgidsen uit waarin de uiteindelijk gekozen data staan. Dat wordt schrikken voor de ouders’, aldus een jurist van de belangengroep. Het ministerie had volgens hem te laat een fout in de gaten: ‘Regio Noord kreeg als eerste zomervakantie en  als laatste herfstvakantie, tien weken later.’ De richtlijn is zeven tot acht weken tussen de vakanties.

Het begin van de herfstvakantie in het noorden is op de site veranderd naar 18-26 oktober. Mensen die een reis hebben geboekt, zijn ‘sowieso hun aanbetaling kwijt’, aldus reisorganisatie ANVR, ‘reisbureau’s kunnen in principe alleen proberen om een nieuwe reis te boeken.’ Volgens Ouders en Coo hebben alle partijen, ook de ouders zelf, schuld: ‘Scholen moeten ouders informeren, het ministerie had niet tussentijds met de datum mogen rommelen, maar ouders moeten weten dat het om adviesdata gaat.’ Op de website van het ministerie staat ook dat ouders voor de vakantiedata altijd eerst even contact met de school moeten opnemen.

Lees ook:Regeling schoolvakanties op de schop
Lees ook:Betere vakantiespreiding op komst
Lees ook:Herfstvakantie onverminderd populair – 700.000 Nederlanders eropuit in eigen land
Lees ook:Ouders bepalen op proef zelf schoolvakanties
Lees ook:Ruim 11 procent minder Nederlanders weg tijdens herfstvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>