Vaak op vakantie in auto met slechte banden

bandenVeel vakantiegangers gaan op reis met een auto met te zachte of zelfs versleten banden. Dat meldt de KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten). Bij service informatiepunten voor de grensovergangen op de rijkswegen A2, A7, A12, A16 en A67 lieten gisteren circa 500 bestuurders hun auto – de meeste met caravan – inspecteren. Bij maar liefst 60% van de gecontroleerde voertuigen waren de banden te zacht, te oud of versleten. Sommige automobilisten reden nog op banden van twaalf jaar oud.
Zie ook 'Vakantiegangers gedupeeerd' en 'Vakantiegeld uit riool gered'.

De helft van de gecontroleerde caravans was te zwaar beladen en eenderde van de gevallen had defecte of niet goed aangesloten verlichting. De servicepunten zijn een initiatief van de ANWB, de verkeerspolitie van het KLPD en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ook Veilig Verkeer Nederland en Het Nieuwe Rijden hebben zich bij deze preventieve controles aangesloten en er waren Belgische en Duitse agenten aanwezig. Het Nieuwe Rijden verving ter plekke veel banden.

Lees ook:Opnieuw auto’s beschoten bij Rotterdam
Lees ook:Pas op voor nepgoud verkopers langs snelweg
Lees ook:Man rijdt veel te hard op A2 en veroorzaakt ernstig ongeluk met dode en zeven gewonden
Lees ook:Auto rijdt monumentale ingang Blijdorp in puin
Lees ook:Occasionshow Friesland in WTC Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>