Staking bussen dupeert miljoen reizigers

Het lijkt erop dat er de komende week drie dagen geen bussen rijden: dinsdag tot en met donderdag dreigt het streekvervoer voor de tweede keer plat te gaan. Afgelopen week staakten de buschauffeurs ook al twee dagen: dat veroorzaakte lange files. Dit keer dreigen eindexamenkandidaten de dupe te worden. De bussen rijden daarom wel ’s morgens en aan het eind van de middag, maar dan controleren de chauffeurs geen kaartjes, net als op hemelvaartsdag en met Pinksteren. Voor 7 uur, tussen 9 en 16 uur en na 19 uur ligt het busvervoer plat. Ook de trein tussen Amersfoort en Ede-Wageningen rijdt dan niet. De staking treft per dag ongeveer een miljoen reizigers.
Zie ook  ‘Gedupeerde busreizigers krijgen schadevergoeding‘.  

Het overleg over een nieuw bod van de werkgevers leverde niets op. Ze boden 12% loonsverhoging over drie jaar plus een 13e  maand, maar dan moeten de werknemers 17 atv dagen, de eindejaaruitkering en een kwartier pauze op kosten van de baas inleveren. De bonden waren van tevoren al sceptisch over het bod. Volgens een woordvoerder van de wekgevers waren de bonden tijdens de zes uur durende besprekingen niet bereid om te onderhandelen. De werkgevers zeggen niet met nog een bod te komen. Net als vorige keer rijden er wel bussen in de vier grote steden, Dordrecht, de Achterhoek en een deel van Friesland: daar vallen de buschauffeurs onder een andere cao.

 

 

Lees ook:Mbo’ers dupe van staking streekvervoer
Lees ook:Nieuwe busstakingen werken averechts
Lees ook:Streekbussen gaan weer rijden in de spits
Lees ook:Woensdag en donderdag staakt streekvervoer
Lees ook:Rover kropt woede over busstaking op

105 Reacties // Reageer

105 thoughts on “Staking bussen dupeert miljoen reizigers

  1. charlaine

    wat moeten we hier nog van zeggen het is gewoon niet normaal waarom doet de overheid hier niet eens wat aan, wat denk je van al die mensen die gedupeerd worden en hierdoor niet kunnen reizen. Ik heb hier totaal geen respect voor ik zit nu voor het examen ik ben nog veel zenuwachtiger voor dat geregel van vervoer dan voor mijn examens! groet

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Charlaine: sterkte met je examen! Laat je niet kisten door dat vervoer!

      /   Reply  / 
  3. eloy

    Echt diep triest dit,
    ik heb het zelfde probleem als jou chairlaine.
    Ik vond het openbaar uberhaupt al niks maar dit slaat alles.
    grt

      /   Reply  / 
  4. schreve

    Ik wil alleen weten waar ik een vergoeding kan krijgen voor de dure maandkaart die ik voor mijn dochter moest kopen en geen dienst daarvoor heb gekregen. Kan iemand mij helpen mijn geld terug te krijgen wnt dan had ik mijn geld beter kunnen gebruiken door een fiets voor mijn dochter te kopen.
    Zij kan al helemaal niet meer naar school door deze laffe acties.

      /   Reply  / 
  5. George

    Lastig. vanaf 1 juni willen ze zeker weten niet meer rijden. Dat is lullig. Moet ik een hele week ergens anders slapen om op mn werk te komen!! Heb ik niet echt zin in, zit toch liever thuis na mijn werk. maarja, als ze rijden rijden ze gratis, optimistisch blijven is het makkelijkst voor jezelf denk ik verder kunnen WIJ er toch niks aan doen.

    Groet en succes

      /   Reply  / 
  6. erik feenstra

    Zie 31/05: artikel over schadeclaims:
    ‘Website schadclaims streekvervoer’.

      /   Reply  / 
  7. maja

    ik vind dat ze het openbaar vervoer gratis moeten doen ik moet mijn kinderen elke dag de oauto mee geven wie vergoed dat voor mij kan dit niet langer vol houden wie vergoed dit voor mij ik vind dat het nu wl genoeg is

      /   Reply  / 
  8. ingrid

    waar en wanneer kan ik mijn vergoeding verwachten ter compensatie van de toch al dure maandabonnementen waar onze dochter nu helemaal niets aan heeft…….

    of zal arriva zijn handjes weer in onschuld wassen zoals bij de vorige staking…..en GEEN CENT aan de toch al vreselijk gedupeerde burger terugbetalen.

    WANPRESTATIE!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  9. cor

    waarom doen de openbaar vervoer bedrijven als ze hun chauffeurs niet willen betalen, zetten ze bij elke bushalte taxi’s neer om gedupeerde passagiers naar hun bestemming te brengen op kosten van bijv. connexxion, zij willen hun chauffeurs geen normaal loon geven terwijl de prijzen van de abonnementen de pan uit reizen, zijn de taxi chauffeurs ook weer blij.

      /   Reply  / 
  10. schreve

    Het grootste probleem ligt bij het feit dat de opeenvolgende regeringen gewerkt hebben naar vrije handel en ook alle staatsbedrijven (die toch al bezit van het volk waren) ongevraagd verkocht hebben en het Nederlandse volk hiermede gedupeerd hebben, want daarom betalen we ons blauw aan een paar rijken van de ptt wat nu niet meer van de staat is, zo ook de NS, nu in handen van een paar rijken en de busdiensten die ook rijks of gemeentelijk waren, wie is de lijdende partij??? WIJ het Nederlandse volk.
    Daarom is het moeilijk om ook maar iets voor elkaar te krijgen als volk, we zijn gewoon verraden en bestolen door de politiek in afgelopen jaren. Daarom zien mensen geen uitkomst meer dan te gaan staken maar duperen hiermee ook hun medeburgers !

      /   Reply  / 
  11. jan

    Hier o.a:
    2 dingen in dit land die echt de verkeerde kant op gaan
    en dat zijn:

    - Stijdgende benzineprijzen!
    - Stakingen Busvervoer connexxion!

    Overheid doe er wat aan!!!!

      /   Reply  / 
  12. jan

    we zijn tog geen 3e wereldland of wel soms volgens mij hebben die het nog beter, als ik nu zie hoe het met NL gaat!

      /   Reply  / 
  13. Fatos

    Ik vind het heel erg jammer dat de overheid nog niks doet. Zelf ga ik elke dag met openbaar vervoer naar school, maar nou moet ik een auto regelen en nog is de benziene betalen..Wie weet of ik een vergoeding kan krijgen van de IBgroep?

    Let me now people!!!!

    Greetingss Fatos,

      /   Reply  / 
  14. Bas

    Lekker…
    er word wel rekening gehouden met de middelbare scholieren…
    maar niet met de MBO examens..

    echt asociaal vindt ik, en dalijk zak ik het jaar omdat ik niet op de examens kan komen zonder elke dag een teringdure taxi in te moeten huren om maar ff naar school te gaan?

      /   Reply  / 
  15. frederiek

    wat is je nummer? ik schrijf een stukje over gedupeerde buspassagiers…

      /   Reply  / 
  16. klaas

    hallo

    vind dat jullie maar zeuren het zal maar om jullie salaris gaan!!!
    neem de fiets zoals de mensen dat vroeger moesten doen en maar klagen hier in nederland.
    kijken als jullie werken en te weinig salaris krijgen ook gewoon blijven werken en jij van de krant schijf ook eens een stukje dan over de mensen die een gezien moeten onderhouden met dat loon!!!

      /   Reply  / 
  17. schreve

    Nou klaas, jij hebt duidelijk geen last van vervoersproblemen, maar miljoenen in Nederland die gedupeerd zijn, die hebben recht van spreken, en ik vind het niet erg als er gestaakt word, maar de manier waarop is niet goed, ik hoop voor jou dat je nooit zonder vervoer komt te zitten als je leven of die van jouw geliefden op het spel staat, eens zien of je dan ook nog zo spreekt zoals nu, of ben jij soms een van die chaffeurs??

      /   Reply  / 
  18. klaas

    nee toevallig ben ik ook een gedupeerde en neem de fiets om 25 kilometer te fietsen om op me werk te komen.
    hoe deden de mensen het vroeger dan??
    gewoon een beetje moeite doen.
    en trouwens hoe moeten ze het dan doen volgen jouw??

      /   Reply  / 
  19. schreve

    Tja Klaas, als jij een gedupeerde bent en je bent niet gehandicapt zoals ik en heel veel anderen die NIET kunnen fietsen, dan neem je de fiets, dat zou ik dan ook gedaan hebben, maar helaas, wegens een motor ongeval in het verleden is deze optie voor mij niet mogelijk en ben ik erg afhankelijk en dat geld voor mijn dochter met asthma ook, die mag ook niet op de fiets naar de havo toe. trouwens er was één “W” teveel in jouw reactie.
    groet
    Schreve

      /   Reply  / 
  20. cor

    laten ze de militairen terug halen die nu in het buitenland zitten, kunnen ze die op de bussen zetten, doen ze nog wat goeds voor de belastingbetaler, dan daar ver van nederland ons belasting gelg opmaken.
    Dit is gewoon een noodsituatie dus balkenende kan gewoon het leger in zetten in plaats van de burgers de dupe te laten worden de directie van connexxion

      /   Reply  / 
  21. cor

    nou klaas, jij kan fietsen maar een vrouw met evenwichtsstoornissen niet, voor naar haar werk te gaan moet ze met de taxi naar en van het metro station spijkenisse, 17 euro per rit, nu moet je ook zo’n vent zijn om mij die kosten te vergoeden, ik heb ook een gezin te onderhouden, maar 34 euro per dag buiten de reeds betaalde abonementskosten, moeten door jullie stakende chauffeurs betaald worden, wij hebben vooruit betaald om vervoerd te worden.

      /   Reply  / 
  22. schreve

    Nou Cor dat zou ook een goede optie zijn ware het niet dat juist de politiek het volk verraden en bestolen heeft door ons gezamelijk bezit (de gemeentelijke en rijksbusdiensten (en NS))te verkopen (in de z.g. zo hoog geprezen vrije markt en concuretntie systemen) lees: enkele rijken, en hierdoor ook alle prijzen van alles onbeschermd te laten, het volk meer moeten betalen voor wat ééns hun eigendom was, derhalve geen staats instelling zijnde ook geen militairen daar meer naartoe behoeven te sturen in gavallen zoals dit….

      /   Reply  / 
  23. schreve

    Cor, ik ben het helemaal met je eens, ik kan heel goed inschatten hoe jij je voelt met het probleem waar jouw vrouwtje mee zit, maar aan die dingen word niet gedacht door die chaffeurs, en ik vind dat die chaffeurs daar aan hadden moeten denken, dat ze het niet deden wijst er op dat zij niet zo sociaal zijn alsdat zij in hun beroep hadden moeten zijn, ze hgadden beter hun bazen (rijken) moeten blokkeren zodat ze niet naar hun kantoren konden komen en hun zaken daar niet konden regelen, en andere dingen hadden ze kunnen doen maar wat ze nu doen slaat helemaal nergens op, maar ja, ze hebben deze volks-vijandige keuze gemaakt en zullen daar (ook hun rijke bazen)ook de prijs voor moeten betalen als alle mensen hun voortaan behandelen in de bussen zoals ze echt verdienen…..

      /   Reply  / 
  24. klaas

    ach ja zeker niks anders te doen dan op taal fouten letten van een ander
    maar goed vind het allemaal wel best
    lekker blijven klagen

      /   Reply  / 
  25. schreve

    hoogmoed is niet voor rede vatbaar, en het was goed bedoeld, trek het je niks aan want ik word ook wel eens op mijn fouten gewezen en daar leer ik alleen van. Nee inderdaad Klaas, ik heb zeker niks anders te doen nu mijn abonnement niet gehonoreerd word en ik (en met mij nog een 1000.000 mensen) benadeeld worden door die fijne chaffeurs, en als we dan volgens jou niet mogen klagen, wie zal dan de wereld vertellen hoe wij ons voelen? Toch vraag ik me af of jij ook niet zo een chaffeurtje bent ???

      /   Reply  / 
  26. schreve

    oja Klaas, ik heb twee fouten in het vorige bericht geplaatst, effe zoeken, dan heb jij ook wat te doen deze dagen…..

      /   Reply  / 
  27. regina

    weet iemand of de bus zondag rijd?
    want die stakingen wordt ik niet goed van
    groetjes

      /   Reply  / 
  28. schreve

    Nou Regina, dat geld voor ons allemaal, voorlopig blijven de chauffeurs nog staken, het is groot leed voor de gewone man, hadden ze maar de bussen laten rijden gratis, dan hadden de “bazen” in de beurs moeten tasten en wij konden weer verder met ons gewone leven, maar helaas….

      /   Reply  / 
  29. Will

    Het treinstation ligt 15 Km van mijn huis vandaan!! Ik moet iedere dag zo`n 50 km reizen naar mijn werk! dat gaat niet op de fiets!! Als ik wil reizen met een zware koffer, is de bus toch wel makkelijk, of zou ik die achterop me fiets moeten nemen!!,, Wat denk je van ouder mensen, scholieren, minder validen mensen en sommige mensen die zeker 1 uur met het OV moeten om ergens naar toe te gaan, die kunnen niet zomaar met de fiets en met de taxi wordt wel een HELE dure grap!!!! Het is belachelijk dat de busschauffeurs alleen maar aan hun eigen loon denken!! Ze kunnen toch gewoon rijden!! Ik vind dat ze geen recht hebben op loon voor alle dagen dat ze gestaakt hebben!!!!!!!!!! dan heeft die verhoging die ze vragen ook geen zin meer! En anders moeten ze maar veel busschauffeurs ontslaan! die deze VRESELIJK ROT Staking bedacht hebben!!!!!!!!!!!! Iedereen wil meer loon, en ook busschauffeurs hebben daar recht op!! Maar dit slaat echt nergens op!, Bovendien de bus maatschappijen zijn ook LOSERS al ze al hun klanten zo in de steek laten!!!!!

    ZO Alle agressie is eruit!

      /   Reply  / 
  30. Jikke

    Busschauffeurs hebben deze baan gekozen omdat ze het leuk vinden…. Maar als ze willen staken laten ze het dan goed doen door gewoon te rijden en niet te controleren zodat je in en uit kan stappen! Ik woon een half uur met de bus van mijn werk en het is geen doen!! (heb gelukkig op dit moment vakantie)Maar goed.. het is niet leuk dat er zoveel mensen gedupeerd zijn!

      /   Reply  / 
  31. erik de chauffeur

    beste mensen ik ben zelf chauffeur niet op de bus maar in de chemie en draai een drie ploegen dienst blijkbaar weten heel veel mensen niet dat je als chauffeur van een bus zoals ik doen een hele grote werkdruk heb en dat daar de vergoeding die er voor staat te vergelijking met andere cao’s een fooi is wij lopen gemiddeld tussen de 20 a30 procent achter op iemand die achter de lopende band staat dus dat deze actie’s er nu zijn is nog maar het begin wij komer er ook nog aan dan dan wordt het alleen nog maar veel erger want dan licht er nog geen pakje boter meer in de winkel laat staan dat er dan nog bussen kunnen rijden want er wordt dan ook geen pomp meer bevoorraad dus het zou beter zijn dat jullie ook eens meer druk uit oefenen bij de overheid want die kunnen er best heel veel aandoen groeten erik de chauffeur

      /   Reply  / 
  32. bussjoof

    Heel misschien moeten jullie je eens wat meer verdiepen in de problemen bij het O.V.
    Ik ben zelf al ruim 10 jaar chauffeur, dus ik spreek uit ervaring.
    Bij deze een overzicht van mijn werk:
    Ma. 04.20 beginnen en werken tot 13.05
    Di. 06.10 beginnen en 09.15 klaar dezelfde dag om 13.10 weer beginnen en 18.08 klaar.
    Woe. 07.20 beginnen en werken tot 15.10.
    Don. vrij
    Vrij. 17.20 beginnen en klaar om 01.45
    Zat. 14.30 beginnen en klaar om 22.38
    Zon. 18.05 beginnen en klaar om 02.14
    Ma. 17.01 beginnen en klaar om 00.50
    Di. vrij
    Woe vroege dienst met “raamtijd” 04.30 tot 17.30
    Don en Vrij idem (maar een gebroken dienst kan ook)
    Zat. en Zon. vrij
    Zoals je ziet zeer flexibele arbeidstijden!
    Maar hier hebben we inderdaad zelf voor gekozen…maar o.a. connexxion (mijn werkgever) vind dit allemaal nog niet genoeg. Gebroken diensten moeten nog ruimer zodat wij straks om 06.00 mogen beginnen en dan moeten rijden tot half 8 ‘s avonds!! onze raamtijden voor vroege en late diensten moeten nog ruimer dan nu al het geval is. Alle nieuwe werknemers moeten in een soort flexpool waarbij zelfs je standplaats niet meer vast staat, dus de ene week in b.v. Haarlem beginnen en de week daarop in Velsen of Schiphol aan de slag. Daarbij hebben wij nog regelmatig nachtdienst en hebben we bijna alle dagen weer te maken met agressie in het verkeer, beschonken, drugsgebruikende, respectloze, spugende en asociale passagiers (gelukkig maar een heel klein percentage, maar ze zijn er wel)
    Tel daarbij op dat wij op veel werktijden minder betaald krijgen dan in andere banen (arbeid op Zat. is meestal 150% bij ons minder. arbeid op Zondag is meestal 200% bij ons een heel stuk minder) Enz. Enz.
    Het gaat dus echt niet alleen om dat kleine beetje (eerlijke) loonsverhoging dat wij vragen…het is veel breder dan dat.
    O,ja dit wilde ik nog even kwijt… Ik heb nu voor ruim 7 maanden verlofdagen staan!! en vandaag bij de planner geweest en de eerstvolgende dag die ik gegarandeerd vrij kan krijgen….is Donderdag 20 November!
    Ook zo’n probleem dat al jaren speelt.
    Het enige dat je bij ons krijgt (na druk van de vakbond) is 3 weken aaneengesloten vakantie mits je daar 1 of 2 dagen voor terugwerkt op je vrije dag.
    Willen jullie ook zo’n baas?

      /   Reply  / 
  33. Bas

    sorry bussjoof maar dat is minder werk dan in de recreatie of horeca branche.

    alleen dan werk je standaart rond de 6 dagen vanaf 10 uur sochtends tot 1 uur snachts.
    en je krijgt echt niet meer loon omdat t toevallig weekend is.

    Ik moet toegeven dat vrije dagen voor november wel een stuk makkelijker is dan bij jullie, dat moet idd gefixt worden.

    maar zolang je gewoon een normaal minimum uurloon hebt moet je niet lopen te huilen voor geen extra geld in het weekend,
    dat krijgen wij ook niet.

      /   Reply  / 
  34. stefan

    @ de buschauffeur..

    beste kerel..

    de baan heb je inderdaad zelf gekozen dus niet klagen over de tijden.
    ik zelf werk ook gebroken en ploegendienst ligt er maar net aan wat de productie is..

    de dagen die je vrij wilt hebben heb je gelijk in, dat kan NIET!

    maar wat jullie nu doen, dat is geen staking, dat is chantage…

    mijn vrouw heeft ov nodig om op haar werk te komen, 50 km ga je niet even fietsen (dit is dan over de snelweg) als ze moet fietsen moet ze binnendoor, paralelwegen langs snelweg en zit ze zeker op 65 km.

    65 km heen en 65 km terug, en voor de wijsneuzen gaan jullie fietsen??

    nu heeft haar baas te kennen gegeven dat (haar contract loopt bijna af en ze zou nu vast moeten krijgen) als zij niet op haar werk kan komen gedurende de stakingen dat haar contract waarschijnlijk niet verlengd wordt.

    en bij mij nog velen die zo financieel gedupeerd worden, omdat jullie niet stilstaan bij het feit wat dit de samenleving aan schade opbrengt,
    betaalt de bond mijn vrouw tot ze nieuw werk heeft gevonden?.. ja ik werk ook, maar denk je dat ik zoveel verdien? 1200 euro netto per maand..

    dat zijn je vaste lasten bijna, daarom werkt mijn vrouw ook omdat het anders bijna niet bol te werken is.

    jullie hebben gerust een punt met de arbeidsvoorwaarden, maar bij deze acties ben ik werkelijk alle respect die ik had voor jullie compleet verloren.

    er zijn genoeg mensen die wel voor dat geld willen werken.. onder die arbeidsvoorwaarden.

    als het allemaal zo makkelijk ging en ik was jullie baas, had ik jullie allemaal ontslagen.. staking zonder geld te rekenen had ik gedoogd, maar chantage zoals jullie nu doen onder het mom van..

    respectloos, en ondoordacht naar de samenleving toe voor mensen die er WEL van afhankelijk zijn, bedankt alvast als ik straks wel in de financiele problemen kom.. komen jullie die ook stakend oplossen?

      /   Reply  / 
  35. henk

    Beste mense…..

    ik bn oook een gedupeerde en fietz nu elke dag naar school 25 km….:S

    zoalz klaas … maar wie zegt dat ik er geen erg in heb.///(meschien optie…om te belle …en thuis blyve….en vervolgenz geld trug te yze;)

    greatzz

      /   Reply  / 
  36. schreve

    Dachten jullie nou werkelijk dat we ons geld terug krijgen? Ik had achter de buschauffeurs gestaan als ze de staking anders hadden gedaan en niet door de arbeiders zo te duperen, ik ben erg gedupeerd financieel, dankzij die staking want het maandabbonement van 80 euro (voor mij heel veel geld) is verloren door die laffe stakers, hadden ze de mensen grratis laten rijden dan hadden ze veel meer effect gesorteerd en dan hat het Nederlandse volk de bus chauffeurs nu niet zo veracht.
    Voor mij mogen ze allemaal ontslagen worden, dan voelen ze de pijn en de kosten die wij nu hebben, maar de rijke bazen van de buschauffeurs mogen voor mijn part voor het vuurpeleton, of opgehangen worden totdat ze stikken…. Bah stelletje lamstralen.

    afz een gedupeerde invalide die nu nergens heen kan en ook zijn zaken niet kan regelen door die duivelse laffe staking!

      /   Reply  / 
  37. stefan

    ben het met je eens, zoals ik eerder zei, ik en velen met mij zijn compleet het respect verloren..

    ze zouden zelf eens in de hulpbehoefende situatie moeten zitten waarbij de enige mogelijkheid die je hebt om je ding te doen je wordt ontnomen, kijken of ze dan ook blij zijn.. vol begrip enz enz..

    not!!!

      /   Reply  / 
  38. wendy

    tis ronduit triest!!zou ik eens moeten proberen staken op mn werk!!! denk je nou echt dat je er iets mee bereikt te staken!!!!niet zo kinderachtig doen or..
    en wij maar andere oplossingen bedenken op ons werk te komen!!neej lekker or 5 km door de stad skeeleren omdat er geen stadsbussen rijden!!!nou jullie zin???

      /   Reply  / 
  39. samantha

    Nou.. weer een staking het lijkt wel alsof ze iedere jaar staken:S Staken voor 2 dagen ok.. MAAR onbeperkt!! waarom niet de hele jaar door staken? Daar zullen de reizigers zeer blij mee zijn..
    Wanneer komt er eindelijk een oplossing!? Met staking lost je toch niks op? Haal de rechter bij ofzo!?
    Door hun acties kan het voor veel mensen hun baan/ opleiding kosten, of worden ze alleen maar armer omdat ze voor trein/ taxi kosten moeten betalen!! Denk niet alleen aan jullie zelf maar ook aan de reizigers die zwaar in de dupe zitten!!

      /   Reply  / 
  40. schreve

    Laten ze die a-sociale nus chauffeurs maar ontslaan want er zijn er genoeg die hun baan willen en kunnen overnemen, en die bazen moeten ook maar gestraft worden, want dat zijn nét zulke a-sociale duivels.
    het is allemaal intens laf !!! De eerstvolgende keer dat ik in een bus stap zal ik eens zeggen hoe ik over die a-sociale rot chauffeur denk want ik hen nu al financieel een probleem erbij dank zij hen.
    hadden ze maar gratis gaan rijden dan hadden de mensen meer begrip voor hun zaak op kunnen brengen, maar nu haat ik hun a-sociale volksvijandige gedrag

      /   Reply  / 
  41. Hendrik

    Deze staking heeft nu al lang genoeg geduurd dit is een a sociaal gedrag tegenover de mede burgers staat dit nu allemaal echt tegenover die drieenhalfprocent???
    Misschien is een andere baan zoeken voor deze chauffeurs dan toch een betere optie.

      /   Reply  / 
  42. mar

    ik ben ook een van de gedupeerde.
    ik zit op stage en moet een uur met de bus. door al dat gestaak haal ik mijn stage niet en moet ik een jaar over doen.
    in mijn beroep wordt ook flink onder betaald. moeten wij dan ook gaan staken en de oudere mensen maar in de pyjama laten zitten??? nee dat doen we niet. wees blij dat je wat krijgt. we hebben het hier al luxe genoeg!!

      /   Reply  / 
  43. schreve

    Je hebt gelijk Mar, deze mensen zijn zo verschrikkelijk a-sociaal, ze denken aan hun eigen paar procent en die bazen van hun zijn medeschuldig, het is uiteindelijk de regering die schuldig aan deze situatie is, dát zijn de ware bandieten in deze zaak,maar al met al nemen de chauffeurs een voorbeeld aan wat de politie al eerder flikte en andere a-sociale figuren die nóg meer in hun portemenee wilde zien dan anderen die eigenlijk ook hun inkomen zien slinken, en wij maar betalen met onze belasting centen aan het buitenland om een naam (van dez regering) hoog te houden op onze kosten.
    Maar die chauffeurs veracht ik, en dan wilde ze ook nog de voedsel en benzine vervoer stil leggen? RATTEn zijn het die er aan mee doen want dan pakken ze de ouderen en de kinderen die dan hun dagelijkse voedsel niet kunnen krijen.
    Wat een fijne betrouwbare medelanders hebben wij, als er een hel bestaat, gaan ze daar op zeker heen….

      /   Reply  / 
  44. chauffeur

    Hoi Schreve…staat er in het woordenboek achter egoist toevallig een pasfoto van jou?? Reuze makkelijk als ik straks weer aan het rijden ben, kan ik in ieder geval bij de halte doorrijden als ik zie dat jij er staat.

      /   Reply  / 
  45. schreve

    Een mooie held ben jij, rote kop maar verschuilen achter een algemeen begrip, ik ben blij dat de rechter gisteren een uitspraak heeft gedaan maar bedankt voor de waarschuwing, want dan kan ik maatregelen nemen tegen jou als jij tenminste zo een held ben om je kenbaar te maken, ik had dus toch gelijk met dat het een “laffe” zaak is.
    En als je het toch weten wilt mag je ook naar me toe komen dan maken we een afspraak ergens en dan mag je het in mijn gezicht zeggen en reageer de volgende keer met je gewone naam of ben je daar echt te laf voor??

      /   Reply  / 
  46. Bas

    Hoi Schreve…staat er in het woordenboek achter egoist toevallig een pasfoto van jou?? Reuze makkelijk als ik straks weer aan het rijden ben, kan ik in ieder geval bij de halte doorrijden als ik zie dat jij er staat.

      /   Reply  / 
  47. schreve

    lekker werken met je luie gat bas….
    lekker in de pas…
    Een tik op je kop gehad van de rechter??
    die vond het ook a-sociaal en jullie doen de maatschappij erg tekort zij de rechter, nou… zo is het ook, ik hoop dat jij geen longtyphus of harttering hebt want dan heb jij ook hulp nodig om naar het zieken te komen zoals velen die dat helaas niet kunnen omdat er buschauffeurs staken.
    Waarom benadelen jullie die verwerpelijke werkgevers van jullie niet? doe het in ieder geval het gewone volk niet aan die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, jullie bazen en werkgevers hebben daarentegen grote luxe autos en hebben schijt aan jullie staking omdat het hun zo toch niet raakt.

      /   Reply  / 
  48. schreve

    eh, zij = zei

      /   Reply  / 
  49. kimboy

    ik vind echt niet nomaal als de bussen gaan staking en hoe moet die mensen naar werk of naar school dan???

      /   Reply  / 
  50. corrie

    ik vind het heel onvriendelijk wat ze nu doen als het er dan gewoon niet is dat geld laat ze dan een afspraak maken dat het later gecompenseerd word en wat die meneer op de fiets betreft ga er maar aan als moeder van 2 of soms 3 kinderen lekker door den bosch waar drie keer zoveel verkeer is nu met die staking of zoals mijn man met 2 verbrijzelde knieschijven ook 19 kilometer maar het toch maar doet stoer praten als je gezond bent

      /   Reply  / 
  51. patricia

    Ik heb een vriendin die ongeneeselijk ziek is, en ik kan er alleen met de bus komen (niet dus) door die stakingen. Mijn vriendin word er niet beter op, en ik hoop toch echt nog een keer naar haar toe te kunnen gaan. Ik zou een taxi kunnen nemen, maar wie betaald dat? Ik heb geen geldboom. Misschien moet ik maar anderhalf á twee uur heen fietsen en dan nog terug, en dan wil je toch ook nog even blijven, en dan maar hopen dat ik het red met schooltijden van mijn dochter. Misschien moet ik in het wwekend maar gaan fietsen als mijn man thuis is, leuk hoor!!!

      /   Reply  / 
  52. schreve

    Corrie en Patricia, jullie hebben gelijk hoor, maar er zijn hiewr ook van die vervelende chauffeurs die denken dat ze hun standpunt moeten verdedigen en dan ook nog eens dreigen om door te rijden als je bij een halte staat zoals die bas de chauffeur, nou, dar laat zien hoe sociaal die lui zijn, niet dus. een ouderwets ontslag zou beter zijn voor al die werkweigerende chaffeurtjes die het volk in de steek laten en die bazen van hun moeten ook maar ontslagen worden (als dat mogelijk was)
    Ik hoop voor jullie en miljoenen anderen dat deze laffe staking gauw over is en dat hun werkgevers heeeeel arm worden dan kunnen zij ook eens proberen om rond te komen en met moeite elke maand een abonnement kopen die geen flikker waard is omdat er gestaakt wordt en niemand is thuis als je om vergoeding vraag voor gelden schade.
    Voor mij kunnen ze de noord zee ingesodemieterd worden, ik heb geen medelijden met zulke mensen die miljoenen mensen bestelen (WANT DAT HEBBEN ZE GEDAAN) door ons maand abonnementen te laten kopen en dan gelijk gaan staken zodat onze zuurbetaalde maandkaart geen flikker meer waard is, ik ben bestolen door deze chauffeurs en hun gore werkgevers. ja, zo kan ik ook rijk worden over de rug van de kleine man……

      /   Reply  / 
  53. Silvana

    Ik ondervond ook de nadelige gevolgen van de busstaking, maar voor mij en mijn zusje was het een luxe probleem. Wij hadden samen een zaterdag uit gepland naar de dierentuin in Nuenen bij Eindhoven. Kaartjes waren via een aktie van super de boer al besteld, dus wij hollanders gingen ervoor. Volgens de NS was het vanaf het treinstation maar een half uur lopen dus goed te doen. Maar na 5 kwartier lopen en verschillende malen de weg vragen waren we nog lang niet op de helft van het kaartje dat we uitgedraaid hadden. Toch voor de zekerheid gevraagd aan een mevrouw op de fiets of we nog goed gingen. Deze mevrouw was verbaasd dat we het gingen lopen, want we moesten nog zo ver. Ze bood ons aan om met haar mee naar huis te lopen en dan zou ze ons wel brengen. Het was nog een behoorlijk stuk naar haar huis en we kregen zelfs koffie aangeboden. Ons dagje uit eindigde met zere voeten, maar geweldig dat er zulke mensen zijn die naar elkaar omzien! Ik vind het wel erg dat er zoveel mensen elk jaar de dupe zijn, want dit lijkt zich jaarlijks te herhalen!

      /   Reply  / 
  54. patricia

    Als straks de bussen weer gaan rijden, laten we dan met z’n alle de chauffeurs heel hartelijk bedanken voor de onvriendelijke acties, en zeggen dat we er heel veel begrip voor hadden maar niet heus.
    Met gratis rijden hadden ze tenminsten niet zoveel boze reizigers gehad.

      /   Reply  / 
  55. chauffeur bas

    Deze laffe acties hebben wel een voordeel hoor…Ik heb nu eindelijk 2 weken vrij gehad en het heeft me geen dag verlof gekost!! Blijven die 7 maanden mooi staan voor een later tijdstip.
    Ook krijgen we onze terechte loonsverhoging(met terugwerkende kracht??)en blijft de rest zoals het was.
    Nu nog 2 weekjes werken (of minder natuurlijk, want de stakingen zijn nog niet van de baan) en dan gauw genieten van de Griekse zon…lekker 3 weken zomerverlof (was ik aan toe!)
    Zijn er dan nog nadelen??? Ja! die twee weken hebben me toch inkomen gekost (vergelijkbaar met de prijs van een maandabonnement) maar ja, met die loonsverhoging is dat met een paar weken weer terug verdiend.
    Ik moet wel toegeven dat ik me nu net een verwend jongetje voel, dat na flink stampevoeten toch (weer) zijn zin heeft gehad….maar dan wel met een grote glimlach op zijn gezicht :-)
    En okay als ik jullie straks weer mag vervoeren dan wil ik niet lullig zijn en mogen jullie een ritje gratis mee… dus bij deze zand erover??
    Vriendelijke groeten, Bas.
    Chauffeur IJmond

      /   Reply  / 
  56. Bas

    Hmm heeft iemand me na -proberen te apen? :o

    Ik ben totaal geen chauffeur!

    maar 2 weken hebben jou inkomen gekost..
    sommige hebben die paar weken hun BAAN GEKOST
    denkdaar es over na, egoistische gast.

    baan/stage/of zelfs een opleiding waarbij ze het lekker aan het IBG terug moeten betalen!
    jullie worden bedankt…
    een gratis ritje vergoed niet een baan of zelfs een opleiding..
    bij mij is het op dit moment in bespreking op school..mag mooi ..jazeker! 30.000 euro betalen aan de IBG als ik nu gekickt word van school door dit…

    ontslaan mogen ze alle chauffeurs van mij.
    liever totaal geen Openbaar vervoer dan vervoer wat rijd op alle tijden behalve wanneer het echt nodig is!

      /   Reply  / 
  57. stefan

    @bas chauffeur..

    jij bevestigd de vooroordelen die de mensen hebben, en inderdaad mijn vrouw is haar baan kwijt geraakt doordat ze dus niet op haar werk kon verschijnen.. was erg makkelijk want haar contract liep toch af.. simpel he..

    ik walg van jullie gasten.. en ook nu je kan van mij een 7mm gaatje extra krijgen..

      /   Reply  / 
  58. Bas

    Hmm dat vind ik toch een beetje te ver gaan zo’iets van “je kan van mij een 7 mm gaatje extra krijgen.”

    realiseer je je wel wat je zegt?
    Volgens mij niet.

    maar ja door de stakingen mogen er best wat tegen-acties komen tegen de chauffeurs. maar op een niet-geweldadige manier ;)
    allemaal een boete ofzoiets.

      /   Reply  / 
  59. stefan

    realiseer me heel goed wat k zeg…

    alleen maar ikke en de rest kan stikken.. heeft hij enig idee hoeveel financiele en maatschappelijke schade dit aanricht..

    onder andere bij mij

    vrouw die baan kwijt is, financiele probleem…
    op zoek naar nieuwe baan, stress enz enz..
    ze gaat niet voor jan lul met de bus naar haar werk, dus die heeft ze nodig omdat hier geen werkgelegenheid is.
    dus met de bus, en dan heb je dus weer het zelfde probleem.. zulke idioten mogen ze afschieten van mij!

      /   Reply  / 
  60. chauffeur

    Bas en andere… Bas jongen, wie gebruikt nou de naam van een ander?? Jij dacht een paar dagen geleden ook, ik “leen” even de tekst van die chauffeur, toch?
    Even die schreve uit zijn tent lokken en nog een beetje olie op het vuur gooien door mijn tekst onder jouw naam te plaatsen.
    Ik zag zelf ook al de rook uit zijn oren komen, en heb vervolgens ook wat dingen geroepen waarbij ik er vanuit kon gaan dat er reactie kon komen.
    Maar waarom….heel simpel, mensen (zoals schreve) die met de volgende teksten komen:
    Laten ze die a-sociale nus chauffeurs maar ontslaan want er zijn er genoeg die hun baan willen en kunnen overnemen.
    mogen voor mijn part voor het vuurpeleton, of opgehangen worden totdat ze stikken…. Bah stelletje lamstralen.
    haat ik hun a-sociale volksvijandige gedrag.
    Maar die chauffeurs veracht ik, en dan wilde ze ook nog de voedsel en benzine vervoer stil leggen? RATTEn zijn het die er aan mee doen .
    als er een hel bestaat, gaan ze daar op zeker heen….
    En nog meer van dat soort kreten (net zoals die 7mm van zojuist) Heel simpel dat soort mensen verdienen geen enkel respect en zeker de mijne niet!
    Ik ben me er echt van bewust hoeveel mensen nadeel ondervinden van “onze” acties (inderdaad ik ben OV chauffeur) Maar bij ons stond het water ook tot aan de lippen, en zoals ik heb proberen uit te leggen ging dit voor de meeste echt niet om die 3%.
    Je moest eens weten hoe ons werk veranderd is de laatste jaren, en dan niet in positieve zin! Ik ga het hier niet allemaal weer uitleggen maar dit speelt al jaren en is een steeds grotere bron van ergenis geworden bij de chauffeurs. Maar wat me iedere keer wel opvalt, is het feit dat als het de mensen niet raakt, ze het allemaal prima vinden…kijk eens naar de discussies over de chauffeursstakingen in het buitenland…prima!! wat die gasten doen, die brandstofprijzen zijn niet normaal, die Hollandse chauffeurs moeten de boel maar eens helemaal plat gooien maar dat durven ze niet! wij laten ons alles maar door de strot douwen. Dit zijn maar enkele (letterlijke) teksten uit div. fora.
    Maar geloof me, als ze het straks echt doen
    en je kan bijv. niet meer met je auto op schihol komen terwijl je een ticket van 200 euro in je binnenzak hebt…moet je “ze”dan horen… die smerige kankerleiers, kut truckers en wat al niet meer.
    Dus bij deze mijn oprechte excuses voor alle mensen die in min of meerdere mate hinder hebben ondervonden van de stakingen, maar in dit soort conflicten heb je dat bijna altijd…en als ik het nieuws goed interpreteer komen er eerdaags nog wel een paar confilcten…Truckers-(melk)boeren-vissers-gezondheidszorg enz. enz. En wat mij betreft hebben ze allemaal het recht om voor “hun” zaak op te komen….dus ook als ik er persoonlijk nadeel van ondervind.

    Gegroet, Chauffeur (die idd geen Bas heet)

      /   Reply  / 
  61. patricia

    Ik wil best geloven dat bij de chauffeurs het water aan de lippen staat, en het is hun goed recht om voor hun zaak op te komen, maar waarom dan niet gewoon tijdens de spits rijden en dan gratis? Ik heb er dan wel niks aan, omdat ik dan nog niet naar mijn zieke vriendin kan gaan, in verband met schooltijden van mijn dochter, maar er zouden heel wat mensen wel mee geholpen zijn. En met deze klantonvriendelijke acties, kweek je alleen maar een BERG iritatie en onbegrip bij de reiziger. Verder kan ik alleen nog maar hopen dat ik mijn zieke vriendin, nog een keer levend mag ontmoeten, en een goed gesprek met haar kan hebben, want sommige dingen bespreek je niet over de telefoon, ik niet in ieder geval.

      /   Reply  / 
  62. patricia

    Met mijn ongeneeselijk zieke vriendin gaat het helaas niet zo goed, en bij mij mijn weten staken de bussen nog steeds, ik heb geen familie in de buurt met een auto dus kan ik haar mooi niet opzoeken, FIJN!!!

      /   Reply  / 
  63. schreve

    Ze rijden weer die chauffeurs maar wie moet dat uiteindelijk betalen? WIJ, de reizigers, de kaartjes en de abonnementen gaan omhoog, dus zijn wij degenen die nu het gelag moeten betalen voor de chauffeurs, en ja…er zijn inderdaad afschuwelijke gevallen bekend die door deze stakingen gebeurd zijn, maar het heeft geen zin meer om daar over te praten, wij zijn in iedere geval het slachtoffer van deze staking gebleken, zowel tijdens al daarna, moge zij er niet gelukkig mee worden en hun overkomen wat zovelen door hun acties overkomen is, dat is mijn wens.

      /   Reply  / 
  64. jan

    Inderdaad de prijzen gaan omhoog…maar komt dat door de chauffeurs???
    Volgens mij is dit gewoon het gevolg van die heerlijke marktwerking!! Net als stroom/telefoon/enz. enz. eerst in Den-Haag roepen dat het allemaal beter en goedkoper wordt…en ja hoor jaren later blijkt het tegendeel.
    Ik vindt het wat kort door de bocht om dit op het bordje van de chauffeurs te schuiven, die moeten thuis ook gewoon hun (steeds hogere) rekeningen (kunnen) betalen.
    Ik ben zelf internationaal chauffeur en kan eigenlijk niet wachten tot er bij ons ook wat gebeurd, de kosten zijn tegenwoordig absurd hoog en een fatsoenlijke boterham verdienen wordt bijna onmogelijk. Maar als wij straks staken zullen er ongetwijfeld ook gedupeerden zijn :-(

      /   Reply  / 
  65. schreve

    De leugens van de opeenvolgende regeringen en het verkopen van Nederland aan de europeesche unie en het invoeren van de euro om te kunnen verdoezelen dat de prijzen als een raket omhoog gegooit konden worden ten behoeve van een paar rijke multinationals, is inderdaad het begin van alle ellende geweest, ik bewaak dijken, als ik staak loopt Nederland onder….. is toch ook niet leuk???

      /   Reply  / 
  66. stefan

    nee is niet leuk maar de chauffies begrijpen het vast wel als je dat doet…. not..

    zoals ik eerder aangaf, staken is ok, maar in deze kwestie slaan ze de plank compleet mis.. en dan maar zeggen uit solidairiteit… enz nou me reet..

    geen respect meer voor de chauffies van mijn kant..

    we willen allemaal dat het beter gaat/wordt, dan doe je die actie met elkaar, en niet de reizigers gijzelen om je zin maar door te drammen als een klein kind.

      /   Reply  / 
  67. Bussupporter!

    Wahaha Met een grijns op mijn gezicht lees ik alle HAAT opmerkingen naar de chauffeurs toe!

    Wat weinig mensen weten is dat dit al een langslepend probleem is! Het is niet zo dat de chaufeurs INEENS besloten maar te gaan staken… Daar zijn een aantal jaar overheen gegaan! In die jaren kon er geen akkoord gevonden waar beide parijen zich in konden vinden.

    @ Stefan: Ze hebben in zoverre de plank “misgeslagen” dat er nu 16 miljoen wordt uitgetrokken om de contracten te verbeteren! Goede actie dus!

      /   Reply  / 
  68. stefan

    mooi betalen ze ook gelijk eventjes mijn vrouw tot haar 65e omdat ze dr ontslag heeft gekregen doordat ze ruim 2 weken niet op haar werk kon komen (einde contract kwam eraan, en als reden… je raadt het al!!)

      /   Reply  / 
  69. cor

    nu de chauffeurs er 16 miljoen hebben bij gekregen kunnen ze nu wel de mensen schadeloos stellen die onder hun staking hebben geleden, de chauffeurs van connextion zijn me nog ruim 900 euro taxikosten schuldig omdat de bussen niet reden, de bonnen aan de chauffeur geven maar die wilde ze niet betalen, hij kan die kosten bij zijn werkgever declaren, ik kan ze nergens verhalen, en als de mensen die schade hebben geleden door de schade maar bbeslag leggen op de bezittingen van de directie en chauffeurs, om de mensen die schade hebben geleden door de staking schadeloos te stellen.

      /   Reply  / 
  70. Bussupporter!

    @ Stefan: Ik denk niet dat dat echt een geldige reden is om iemand te ontslaan… Wellicht zit er meer achter

    @ Cor: Gelukkig is IEDEREEN weer blij! Chauffeurs hebben wat ze willen en voor jullie allemaal rijdt het OV weer! Wat een harmonieuze situatie! €900,- taxikosten? Woont u zover van de bewoonde wereld af?

      /   Reply  / 
  71. stefan

    bus gappie…

    woont u zover van de bewoonde wereld… ritje taxi 25 km kost je 55 euro .. mijn collega is taxichauffeur.. dus als jij 3 weken op en neer moet naar je werk.

    heen 55 euro en terug 55 euro is 110 per dag

    110 pd x 12 werkdagen? reken maar uit die som….

    wellicht zit er meer achter.. hm ben je vast helderziend.. het advies wat de baas gaf was haar dr rijbewijs te laten halen en dan nog een poging wagen om te solliciteren.
    omdat ze met deze bus acties er niet van op aan konden dat ze het werk zou leveren waar ze voor was aangenomen..

    ze kon letterlijk gewoon niet op haar werk komen dus kom niet aan met stomme kutsmoezen..

      /   Reply  / 
  72. schreve

    Wat er ook gezegd word, één ding is duidelijk, dat deze hele actie a-sociaal was omdat met de bevolking de dupe op alle fronten was, ik geloof heus wel dat de chauffeurs een probleem hadden en dat ze door de bazen (lees politiek) uitgezogen werden, maar er zijn veel meer mensen die met lede ogen hun inkomsten minder waard zien worden door de schuld van deze opeenvolgende regeringen die ons land verkocht hebben en de bevolking uitmelken en uitzuigen tot bloedens toe.. Tja, als de politiek zelf a-sociaal is en het volk onderdrukken en leegroven is het logisch dat diverse richtingen in het volk ook a-sociaal worden em alleen maar uit zijn om het eigen hachie te redden, zelfs de politie staakten en andere “overheids” mensen rücksichtloss zonder rekening te houden met het volk, in de politiel worden diverse manifesten uitgekleed en daarmee de partij verraden, waarom? omdat ook in de politiek velen a-sociaal geworden zijn, vind je het gek dat dan ook velen rücksichtloss gaan staken ook al vallen er doden, ‘schijt aan’ denken ze…

      /   Reply  / 
  73. Bussupporter!

    @ Stefan: Helderziend ben ik niet nee, maar het lijkt mij niet echt een geldige reden om iemand daardoor te ontslaan… Als een werknemer er redelijkerwijs alles aan heeft gedaan om op werk te komen, maar dat niet lukt mogen ze je niet eens ontslaan. En als ze echt als tip hebben meegegeven dat zij haar rijbewijs moet halen zou ik daar niet eens WILLEN werken!

    Bij stakingen vallen altijd “gewonden” maar een staking wordt als laatste redmiddel gebruikt! Het is niet zo dat ze ineens zin hadden om te staken… Daar zijn jaren overheen gegaan!

    Het gaat er ook niet om wie er gelijk heeft, want de gedupeerden hebben gelijk omdat ze schade hebben geleden als gevolg van de staking en de chauffeurs hebben gelijk omdat zij al die jaren uitgemolken zijn!

    Alleen de manier waarop het gebeurde hebben ze niet echt goed uitgekozen! Als de chauffeurs verder gingen met het GRATIS rijden waren de hoge bazen toch overstag gegaan omdat zij dat zouden voelen in hun portemonnee! Daarmee zou iedereen blij mee zijn geweest!

      /   Reply  / 
  74. Bussupporter!

    Maar ja, als het over mijn geld ging…..

      /   Reply  / 
  75. stefan

    mooie verhalen…

    dan hadden jullie samen MET de reizigers actie moeten ondernemen, niet de halve maatschappij onder druk zetten en als een klein kind stampvoeten wetende dat vroeg of laat dit zou escaleren.

      /   Reply  / 
  76. Bussupporter!

    Misschien hadden ZIJ, de buschauffeurs, dat moeten doen! Ik heb alleen begrip voor ze dat ze dat zo hebben aangepakt! Ik heb gevolgd wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd en ik vind dat zij gelijk hebben. Het is overduidelijk dat u er niet mee eens bent.

    op http://www.stopdestaking.nl/ kunt u een schadevergoeding aanvragen van maximaal 25 euro per dag. Dat dekt niet al uw kosten, maar het is wel mooi meegenomen!

      /   Reply  / 
  77. stefan

    je lult mooi.. als ik zeg dat ze het samen hadden moeten doen met de reizigers schuif je het af op ZIJ de buschauffies… en vervolgens ja ben het er mee eens bla bla..

    jij bent toch degene die hier praat over vol begrip enz enz.. dan moet je niet janken als je de bal teruggekaatst krijgt en vervolgens verwijzen naar de buschauffies..

    dat deden hun ook.. —–> ja de regering…
    lekker makkelijk dat afschuifsysteem.

    ik hoef hier verder geen woorden meer aan vuil te maken.
    i rest my case

      /   Reply  / 
  78. Bussupporter!

    Wahaha van afschuiven is geen sprake. “ZIJ” is slechts een reactie op “jullie” in uw vorige post!

    En nog een keer Wahahaah omdat u geen strobreed kan meegeven! Ik zeg: een prettige leven verder met uw wrok tegen de buschauffeurs! En succes met het terugkrijgen van een deel van de gemaakte kosten!

      /   Reply  / 
  79. schreve

    Ik had eigenlijk niet meer willen reageren maar ik zie dat er nog steeds mensen zijn die zich verschuilen achter hun pseudoniem, Laffe mensen zijn het, en nogmaals wat die staking betreft, HET IS EN BLIJFT nog steeds een laffe actie die er voor zorgde dat NIET de top, de bazen, de werkgevers, de regering of wie nog meer de dupe zijn! Nee, WIJ zijn de dupe want de buskaarten worden duurder omde broekzak van de chaffeurs te vullen, dat is voor ONS nog minder geld want denken die chaufeeurs dan er niet aan dat OOK wij lijden onder de politiek van deze verwerpelijke en verradelijke regering??
    Wij als volk zijn gewoon de dupe aan alle fronten zowel tijdens als na de staking, en als je daar begrip voor hebt, laffe pseudonieme bussuporter, dan kan ik je vertellen uit naam van het grootste deel van de beolking van Nederland dat WIJ er geen begrip voor hebben, — nog steeds niet, ontplof voor mij part a-sociale laffe zakken!!

      /   Reply  / 
  80. stefan

    amen!

      /   Reply  / 
  81. chauffeur

    Ha ha schreve en stefan kunnen het niet laten…waar zijn jullie nou zo boos over?
    Omdat wij ons cao redelijk voor elkaar hebben, of zijn jullie gewoon gefrustreerd omdat jullie het zelf niet voor elkaar krijgen op wat voor manier dan ook?!? Of is het zo, omdat jullie je genaaid en/of
    achtergesteld voelen door regering -of wie of wat dan ook- wij maar “solidair” met jullie moeten zijn.
    En spreek jij namens het grootste deel van de bevolking??? Ik heb al weer een paar diensten achter de rug, en ik moet constateren dat het overgrote deel met uiterst positieve reacties komt…zelfs vele felicitaties met het behaalde resultaat dus ik weet niet namens wie jij spreekt, maar dat is zeker niet het overgrote deel van de buspassagiers.
    dank en amen

      /   Reply  / 
  82. stefan

    ik spreek namens mijn vrouw en mijzelf, en wij hebben daar schade aan ondervonden, mensen in mijn kennissen/vrienden kring ook.. dus namens hun delen zij de mening met mij.

    ik heb het niet voor elkaar.. nog zo’n helderziende yomanda pfff…

    het feit waar het om gaat is dat ik het wel voor elkaar heb, alleen mijn vrouw dus niet meer in dit geval omdat zij dus door de stakingen niet meer op haar werk kon komen.

    vraag me af hoe jij het voor elkaar zou hebben in een dergelijke situatie als jij de reiziger was en ik de chauffeur.. zou je ook vol plezier en begrip mij feliciteren met het behaalde cao en ontslag van jouw vrouw…

      /   Reply  / 
  83. chauffeur

    Zoals ik al eerder in mijn reacties heb gezegd…er staan meerdere mensen (bedrijfstakken) op het punt van staken omdat ze al jaren lang tekort worden gedaan.
    Bijv. de (internationale) chauffeurs..kosten rijzen de pan uit en een “normaal” loon word steeds moeilijker te verdienen.
    Als straks de snelwegen vast staan en ik kom met mijn ticket van 370 euro (retourtje Griekenland) niet op Schiphol ben ik ook zwaar gedupeerd, maar dat neemt niet weg dat ik wel achter deze mannen (en vrouwen) sta omdat ik me een beetje verdiept hebt in hun zaak, en het me dus heel goed voor kan stellen dat het zover is gekomen.
    M.a.w. een beetje solidariteit met en voor elkaar is veel meer waard dan uit frustratie de egoist uit te gaan hangen omdat “wij” blijkbaar iets voor elkaar krijgen en “jullie” niet.
    Meneer Schreve b.v. lijkt zich alleen maar druk te maken om zijn 40 eurootjes die hij misgelopen heeft omdat hij zijn maandabonnement maar 2 weken heeft kunnen gebruiken en omdat de kaartjes wellicht wat duurder worden straks…maar dat geld kan hij declareren en dat iets duurdere kaartje is eigenlijk niet meer dan normaal..alles word duurder (overal worden de kosten uiteindelijk toch door berekend) Mijn ticket is ook 30 euro duurder dan vorig jaar i.v.m. gestegen loon, onderhouds en brandstof kosten bij de luchtvaartmaatschapijen.
    En ja, wat je vrouw betreft.. of ze zat al op de “schopstoel” om wat voor rede dan ook, en met de staking heeft haar baas een stok gevonden om te slaan…of d’r baas is de grootste lul die er rondloopt, want ik kan het me niet voorstellen dat in deze tijd van krapte op de arbeidersmarkt een baas een goede kracht zomaar laat gaan als hij door overmacht niet of moeilijk op zijn/haar werk kan komen (tijdelijk).
    Gegroet (wordt vervolgd????)

    P.s. waar is schreve een pseudoniem van?

      /   Reply  / 
  84. schreve

    “chauffeur” is een laffe pseudoniem, omdat jij niet met jouw eigen naam erop durft te komen, Schreve is mijn familienaam omdat ik maling er aan heb dat mensen mijn naam kennen, omdat ik eerlijker ben dan dat pseudoniempje van jou, want ik schaam mij niet voor mijn eigen naam, jij dus wel want dan zou jij bang kunnen worden dat mensen misschien verhaal bij jou komen halen. De staking was laf en gericht tegen het Nederlandse volk, jullie hebben ONS gewurgt grote held die jij bent en niet de coyotes van bazen en politieke honden die ons land regeren,tegen de resultaten voor de chauffeurs ben ik niet, ik gun het ze maar de manier waarop het gegaan is vind ik gewoon laf, jullie beseffen niet dat er ook grote zwijgende meerderheid is die gedupeerd zijn en hun banen en diplomas mis zijn gelopen, daar denken jullie niet aan omdat jullie nou eenmaal laffe a-sociale ratten zijn, jammer dat het communisme niet meer bestaat in dit land want dat was jij al opgepakt grote held. En de mensen feliciteren jou?? Grote leugens, ik hoor wel wat andere dingen van mensen,en dat zijn geen felicitaties, maar bestuur je busje nou maar in de wetenschap datr jij veel medemensen de strot hebt doorgesneden met jullie actie, voor mijn part beland je in de hel grote gek!

      /   Reply  / 
  85. chauffeur

    Ha ha ha wat een kabaal zeg…kijk maar uit, straks krijg je het ook nog aan je hart….en dan worden de dijken niet meer gecontroleerd en krijg ik natte voeten, maar dan weet ik bij wie ik moet zijn als ik de behoefte voel om iemand z’n huid vol te schelden.
    Voor de meeste mensen vindt ik het erg lullig dat de kaartjes duurder worden, maar jij bent een uitzondering..als ik straks mijn 3,5% vang hoop ik dat er wat van jouw duurdere abonnement bij zit (of heb je ondertussen een fiets gekocht :-)
    O,ja..ik hoop niet dat je in de buurt van Purmerend woont (oei, shit mijn neus wordt langer) De chauffeurs van Arriva hebben daar hun nieuwe zomerroulering gekregen en zijn verre van blij. Ze beraden zich op dit moment omdat ze actie willen voeren, wellicht dat daar de boel (weer) “plat” gaat.
    Dat u het weet! Amen
    Met vriendelijke groet, Chauffeur Dekker (En nee, geen pseudoniem)

      /   Reply  / 
  86. Bas

    Hey ik heb het eigenlijk niet gevolgd meer sinds te stakingen zijn opgehouden.
    omdat het probleem toen weg was voor mij.

    maar ik had het er niet zozeer de hekel eraan dat chauffeurs gingen staken

    maar wel aan de utterlijk lullige tijd om te staken,
    voor ik denk 90% van alle scholen was die korte periode HET belangrijkste deel van het jaar.(of jaren)
    Er zijn bij mij op school enkele scholieren die net als mij in een Gat woonden en door redenen niet even 2x 25 km per dag konden fietsen naar hun school toe.
    en die zijn dus lekker nu van school afgestuurd. reken maar eens uit aan het geld wat ze daarvan terug kunnen betalen aan de IBG als ze net toevallig buiten de tijd zitten. om een nieuwe opleiding vanaf jaar 1 te kunnen beginnen.
    sommige hebben hierdoor 3 jaar van hun leven + simpelweg rond de 30-35.000 euro schuld nu DOOR de uitwerking van de stakingen op hun afwezigheid+schoolsysteem.

    Ik heb het geluk gehad dat mijn mentor te overtuigen was dat er voor de dagen dat ik niet aanwezig kon zijn toch (geen mogelijkgehad om eerst met 2 fietsen 15 km te fietsen naar het station toe en dan met 1 fiets in de trein naar het volgende station om daar de fiets neer te zetten om zo op de schooldagen 10 km daarna nog eens daarmee te fietsen naar school toe.

    Als mijn mentor niet ‘zwak’ was en bij de schoolregels gehouden had zat ik nu ook met een schuld van 36.000 euro, geen studie(geen diploma) en niet echt een mogelijkheid om een andere studie te kiezen ivm de leeftijd die aangenomen wordt op de opleidingen in mijn branche.

    Leuk voor jullie dat je coa nu geregeld is, maar erg idioot van de vakbonden +chauffeurs(jullie konden ook tegenspraak inbrengen tegen de data als je het wou) om juist deze data te pakken om te staken.

    Wie vergoed de zoveel tienduizenden euro’s van de studenten die nu de dupe ervan zijn omdat ze hierdoor alleen al boven de 10% afwezigheidsnorm zitten?
    als dat van jullie loon af zou komen durf ik te wedden dat je het hele jaar gaat staken..

    Nu zitten die studenten meerdere jaren te werken voor een luttele 5-7 euro per uur om die schuld terug te betalen die door de schuld van de Stakingen/bonden/chauffeurs/schoolsystemen er zijn terwijl jullie makkelijk of iets van 8 weken eerder of 8 weken later konden gaan staken.

      /   Reply  / 
  87. chauffeur

    Hoi Bas,

    Om verschillende redenen heb ik wat moeite met je verhaal.
    1) 35.000 euro studieschuld? Het klinkt wellicht lullig (maar zo is het niet bedoeld), maar je Nederlands -en dan met name je zinsopbouw- is zo slecht dat ik me afvraag welke studie dat dan geweest is.
    2) Wat is de logica om met 2 fietsen van huis te vertrekken, vervolgens 1 fiets op het station te laten staan om met de andere de trein in te gaan (??!?) en dan moet je blijkbaar nog 10 km fietsen (die zin begrijp ik dus ook niet helemaal)…het lijkt mij heel simpel..15 km fietsen (klein uurtje) dan met je fiets de trein in om vervolgens nog even (half uurtje) de laatste 10 km naar school te fietsen! Voor 36.000 euro een kleine moeite lijkt mij… ik fietste ook altijd naar school vroeger (2 maal per dag 20km)nog gezond ook.
    3)Waarschijnlijk lees je weinig andere berichten, want wat ik uit de berichtgeving
    opmaak is, dat er coulant wordt omgegaan met de studenten die echt niet op school konden verschijnen die dagen.
    4) Sorry maar ik kan het niet laten….Studenten?? dat zijn toch die jonglui die een tijdje terug STAAKTE vanwege de vele uren die ze moeten draaien (buiten alle vakanties om) en vervolgens in diverse (grote) steden de boel op stelten zette inclusief rellen, vernielingen en vechtpartijen met politie en M.E. (of heb je die aflevering van het N.O.S. journaal gemist vanwege het vele huiswerk)

    Maar ja, ieder voor zich…toch??

      /   Reply  / 
  88. roger020

    Ik volg de discussie hier al een tijdje en ik heb tot nu toe met opzet nergens op gereageerd.
    Maar ik moet toegeven dat “chauffeur” toch wel een beetje gelijk heeft onderhand.
    Div, reacties zijn erg overdreven met name die van “schreve” vallen in de catogerie uiterst a-sociaal!

    En met de laatste reactie van “Bas” had ik ook wat moeite, wat een rare zinnen en een onsamenhangend verhaal zeg.

    Ik moet toegeven, de reacties van
    “chauffeur” zijn erg scherp, en dat zonder te vervallen in a-sociaal geschreeuw TOP!
    En “schreve”, met zulke antwoorden kan je natuurlijk op reacties van andere wachten!
    Je zit wel erg snel “op de kast”

    Ik moet toegeven dat ik zelf weinig last heb gehad van de staking omdat ik in Amsterdam woon waar de chauffeurs (nog) bij het G.V.B. zitten en derhalve dus onder een andere cao vallen. Maar zo af en toe een gesprek met een chauffeur leert mij wel dat ze als de dood zijn straks ook geprivatiseerd te worden, dus wellicht in Amsterdam binnenkort ook stakingen? Ik haal mijn fiets alvast uit het vet.

    Verder wil ik me niet mengen in deze “discussie”. ik zal de reacties lezen, en het daarbij laten.

      /   Reply  / 
  89. jvandev

    jammer dat het communisme niet meer bestaat in dit land want dat was jij al opgepakt grote held.

    En lag jij waarschijnlijk zonder werk of uitkering in de goot met minimale medische hulp na je aanrijding. Zeker nooit in Rusland geweest? HELD!

      /   Reply  / 
  90. stefan

    roger020, bruine tong? of arm tot de elleboog?

    kon het ook ff nie laten.. bah

      /   Reply  / 
  91. Bas

    Nee dat waren de middelbare scholieren die toen staakten en als vandalen speelden.
    Wat ik idd ook totaal niet goedkeur..
    Staken kan ook zonder anderen er de pineut van te laten zijn.(behalve de ouders van de scholieren misschien omdat er opeens de hele dag een groep vrienden van iemand over de vloer komen.)
    als wij staken worden we gelijk van school gekickt ;)
    En hoe dan ook in de stageperiodes hebben we niet eens tijd om te staken omdat we dan gemiddeld 60 tot 100 uur per week werken zonder er ook maar 1 cent per uur loon voor te krijgen.
    Voor mij was de laatste periode van school 2 dagen per week school(zo zit je makkelijk over de 10% afwezigheid als je een paar dagen mist ivm de stakingen) en 5 dagen per week stage.
    Maar hoe dan ook, die paar dagen dat ik dus niet op school kon komen is genoeg rede voor school om mij eraf te kicken.
    gelukkig maar dat ik een mentor heb die het door de vingers zag en het niet rapporteerde aan het schoolbestuur.

    De 2 fietsen op het station is omdat je in de spitstijden helaas niet met de fiets in de trein mag. dus het is gewoonweg 15 km (+/- 1 uur) fietsen, dan een kwartiertje in de trein zitten en weer 10 km fietsen.(+/- 40 minuten)
    ipv 45 minuten in de bus.

    als het wel zou mogen zou dat ook een bom geld extra zijn omdat je gewoonweg een kaartje moet kopen om je fiets mee te mogen nemen.

    De 30-36 duizend euro dat ze terug moeten betalen is simpelweg hetzelfde geld als de IBG in hun geinvesteerd heeft dmv de OV-kaart, studiefinanciering en dergelijke over een periode van 3 schooljaren.(Nee niet eens een studieschuld) voor uitwonenden is dat zelfs nog veel meer, en dit is nog maar op een simpele MBO opleiding
    (die je opleid tot alles in de recreatiebranche,
    van sportinstructeur tot leidinggevende van alle centerparcs/Landal greenparcs parken bij elkaar.)

    En ja de tijd dat mensen niet naar school konden door de bus-stakingen is genoeg reden voor een school om de opleiding te beëindigen.

    En sorry, ik schrijf inderdaad een beetje ‘raar’ om half 4 ‘s nachts.

      /   Reply  / 
  92. schreve

    Roger is volgens mij een asiel zoeker geweest en heeft nu een grote bek, waarom heb je niet gereageerd toen het nodig was, lekker napraten een een grote bek opzetten?
    en wat mij betreft, ik ben zelfstandig en leef niet op de zak van een ander, volgens mij ben jij ook een chauffeur, zij het op een driewielertje, dus hou aub je grote kop want van socialisme heb jij duielijk geen kaas gegeten meelopertje.
    en wat jvandev betreft, als er al iemand opgepakt zou worden dan ben jij het met je reacktionaire slap gelul, drink nog maar wat melk bij je moeder misschien dat je alsnog wat slimmer word in de toekomende dagen….
    Jullie beiden zijn gewoon relschoppers die ook het verpesten voor de ware fans bij voetbal en anderen een slechte naam geven met hun gedrag, en Bas, laat je niet beledigen door dat slappe geklets zonder eniggrond van die twee “neerlandici” hun tekst rammelt ook van ongelovelijke gebreken, volgens mij zijn het turken

      /   Reply  / 
  93. chauffeur

    Kijk daar is hij weer…staat er schuim op je bek of zo?
    Het gaat me echt niet om een taalfoutje hoor! Die maak ik zelf waarschijnlijk ook genoeg. (en in jouw laatste reactie staan er trouwens ook zat)
    Dus Bas..Je laatste bericht was duidelijk hoor, maar zoals je zelf al toegaf..om half 4 s’nachts ben je wat “wazig”

    En schreve…ben je naast socialist/communist en vooral a-sociaal persoon ook nog racist?? Als iemand niet in jouw straatje reageerd is het een asielzoeker of ben je waarschijnlijk een Turk…Wat is daar mis mee? Ik ben het geen van beide, maar je gaat nu wel erg ver met je beledigingen aan hele groepen mensen …maar ja zoals ik al zei, je bent gewoon een a-sociale kl….. en je houdt er blijkbaar erg nare gedachtes en uitspraken op na.
    En zijn mensen die het niet met je eens zijn opeens hooligans die “jouw” voetbalwedstrijdje niet door hebben laten gaan…je bent nog zieliger dan ik dacht, maar met 1 ding zat ik wel goed..jij bent wellicht de grootste egoist die nederland (met Turken en asielzoekers) rijk is.
    Mafketel!

      /   Reply  / 
  94. schreve

    Jij moet gewoon naar zee gaan sjafeurtje, en blijven zwemmen tot je moe word en dan gewoon jezelf laten zakken dan hebben we van jou geen last meer, en of ik een rasist ben? nou nee, dat niet maar ik vind dat alles oneerlijk in dit land toe gaat en dat komt door kapitalistische zakken zoals jij
    begin maar vast met zwemmen en blijf aub dan ook weg…

      /   Reply  / 
  95. schreve

    Zo, nu kan jij ook over mijn taalfoutjes klagen zoals bij Bas, dan voel je je wat beter mafketel

      /   Reply  / 
  96. Bussupporter!

    Chauffeur, sommige mensen hebben last van tunnelvisie en hebben het inlevingsvermogen van een baksteen!

    Het enige wat sommigen kunnen doen is zeiken over zaken die ze zelf hadden voorkomen! Daarom heeft reageren hier geen zin meer! Ik heb zelf mensen in dienst en ik weet dat als werknemers het waard zijn om te houden dat ze gehouden worden (wat er ook gebeurt) en anders is er snel een reden te vinden om iemand te ontslaan of zelfs te laten zakken op school! Maar dan moet je het wel TE bont hebben gemaakt!

    Wees blij dat je niet met ze samen leeft! De meeste reizigers dragen de chauffeurs een warm hart toe!

    @ de boze mensen: stop je energie in leukere emoties dan woede, dat is veel gezonder voor jezelf!

      /   Reply  / 
  97. chauffeur

    Haha..bussupporter ik deel je mening volledig (nu zal ik wel een reactie krijgen over bruine armen of zo)
    Maar ik heb weinig last van woede hoor, de reacties van m.n. schreve lees ik met een grote glimlach op mijn gezicht, door zulke mensen laat ik me echt niet gek maken.
    Maar ik moet toegeven dat ik me zelfs in deze tijd nog weleens verbaas over de reacties van bepaalde personen…het zullen wel diepgewortelde frustraties zijn of zo!

    Maar deze kapitalist gaat even een stukje zwemmen in de Noordzee (wat is ie gek hè) alvorens ik me in de hel meld om ritueel verbrand te worden..of moest ik eerst naar de bodem afzakken?

    Ach wellicht ziet hij de advertentie rechts onder staan en kan ie gaan soliciteren zodat ik vervangen kan worden door een alleraardigst/vriendelijk/ en ruimdenkend persoon…Mmmm arme passagiers :-)

      /   Reply  / 
  98. chauffeur

    Tijd voor een mopje….

    Wat zie je als je schreve diep in zijn ogen kijkt??

    Antw. Zijn achterhoofd

    ;-)

      /   Reply  / 
  99. chauffeur

    en een raadsel…

    Wie is tegen kapitalisme maar maakt zich vervolgens hèèèèèl druk om 40 euro?

    Nou?

      /   Reply  / 
  100. Miriam H

    Op het nieuws hoorde ik dat gedupeerden van de stakingen dagkaarten als vergoeding krijgen, Nu wil ik weten waar moet ik me hiervoor melden?

      /   Reply  / 
  101. jvandev

    Bij dijkgraaf schreve. ;-)

      /   Reply  / 
  102. erik feenstra

    Bij de busmaatschappij in uw regio?

      /   Reply  / 
  103. Schreve

    haha die jvandev is nog steeds even gek als toen, hahahaha bij mij vergoeding ophalen, ik wilde dat jvandev bij mij kwam hahaha dan zou ik hem eens uitleggen hoe de vergoedingsystemen werken te lande hahaha wat een burgerjongetje, dijkgraaf…. hihihi feodaal ventje…

      /   Reply  / 
  104. erik feenstra

    Miriam: zie nieuwe artikel over schadeclaims: ‘Gedupeerde busreizigers krijgen schadevergoeding’.

      /   Reply  / 
  105. Schreve

    dat is de juiste wijze Erik, jij geeft tenminste een goed antwoord aan Miriam.

      /   Reply  / 
  106. Pingback: Busstakingen: niemand doet iets | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>