Tunnels A73 voorlopig in weekend dicht

tunnelDe tunnels van de A73 bij Roermond en Schwalmen gaan voorlopig in het weekend dicht: de eerste keer al het weekend van 25 tot 28 april. De sluitingen gelden steeds van vrijdag 20.00 tot maandag 06.00 uur. Wie een dagje uit van pan is en daarvoor met de auto via de A73 moet rijden, moet daar in ieder geval tot oktober rekening mee houden. Op werkdagen blijven de tunnels open. Om de verwachte dagtochtjesdrukte op te vangen, zijn de twee tunnels ook met Pinksteren (10-11 mei) en Hemelvaartsdag (3-4 mei) open.

De tunnels hadden eigenlijk 1 januari klaar moeten zijn, maar dat haalde de aannemer bij lange na niet. Onder politieke druk werden de tunnels toen in februari met elk een rijstrook en snelheidsbeperking geopend. De aannemer moet 32 tijdelijke veiligheidssystemen vervangen door 52 definitieve. Dat gaat miljoenen extra kosten, volgens aannemersbedrijf VolkWessels, die erbij zegt dat dit komt door politieke beslissingen. De tunnels moesten en zouden opengaan, nog voordat de veiligheidssystemen in orde waren. Na overleg met provincie, gemeente Roermond, aannemer en Rijkswaterstaat gaan de tunnels alle weekenden op slot tot het werk klaar is, besloot minister Eurlings.

Lees ook:Tunnels Roermond eindelijk weer open
Lees ook:Kabinet kiest voor Blankenburgtunnel
Lees ook:Amsterdammers hebben hun Stedelijk Museum terug
Lees ook:Geen borrel op kosten gemeente Nijmegen
Lees ook:Bouw Stedelijk Museum stilgelegd

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tunnels A73 voorlopig in weekend dicht

  1. Pingback: Tunnels Roermond eindelijk weer open | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>