Westerstorm legt openbare leven in Nederland plat

De zeer zware storm heeft donderdag het openbare leven in Nederland platgelegd. Het KNMI gaf code rood af voor de kustgebieden en het midden en code oranje voor de rest van het land.  De storm heeft voor grote schade gezorgd. In Overijssel zijn twee mensen om het leven gekomen. Op meerdere plekken zijn complete daken van huizen gewaaid.

Zie ook: Stormpool-file

Wegen en spoorwegen liggen bezaaid met bomen en weggewaaide rommel. In Den Haag en Breda werd de stationshal ontruimd en in Almere werd een deel van het centrum en het stationsgebied afgezet. Rond twee uur was de zwaarste storm wat gaan liggen en werd code rood voor het westen van het land ingetrokken; voor het oosten geldt code rood nog tot drie uur. Schiphol legde hele vliegverkeer stil. Aan het begin van de middag werd één baan vrijgegeven en kon het vliegverkeer mondjesmaat worden herstart.

Ook het treinverkeer ligt plat. Volgens een woordvoerder van ProRail zal de overlast op het spoor tot zeker in de avond duren. In het hele land staan treinen stil. Ook trams reden niet. Rodnd twee uur begon het tramverkeer in Amsterdam weer, in Den Haag nog niet. Op de weg wordt overlast verwacht tot in de avondspits, aldus de ANWB. In het hele land zijn vrachtwagens omgewaaid, die moeten worden geruimd en schade aan de weg moet worden gerepareerd. Rond twee uur heeft de storm het land verlaten en raast als Frederike over Duitsland.

Lees ook:Code rood in westen, midden en noorden van het land
Lees ook:Storm, springtij en hoogwater op Sinterklaasavond
Lees ook:Overlast door storm, veel kerstmarkten afgelast
Lees ook:Tweede storm in één week raast over Nederland
Lees ook:Storm spelbreker Haarlem Jazzstad 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>