Nederlander Menno van Gorp wint WK Breakdance

Zaterdagavond heeft de Nederlander Menno van Gorp de finale van het WK Breakdance gewonnen. Hij is hiermee de beste b-boy ter wereld en voor de tweede keer wereldkampioen. In een uitverkochte Gashouder wist de 28-jarige breakdancer – voor het oog van duizenden Hip Hop fans van over de hele wereld – in totaal vijftien andere deelnemers uit 9 verschillende landen te verslaan. Door de jury werd hij bekroond om zijn “unieke moves en energieke show”. Voor het eerst in de geschiedenis vond deze internationale competitie - Red Bull BC One World Final – in Nederland plaats (bron: persbericht).

Amsterdam voor drie dagen Hip Hop stad van de wereld

De prestigieuze Red Bull BC One competitie is een wereldwijd begrip en vond dit jaar voor het eerst plaats in Amsterdam, in navolging op wereldsteden als New York en Tokyo. Red Bull BC One heeft een enorme fanbase vanuit de Hip Hop scene, waar breakdance een onderdeel van is. Vanaf donderdag stond de creatieve Hip Hop cultuur dan ook centraal in het Amsterdamse Westerpark met onder andere verschillende dans- en muziekworkshops, lectures, exposities en battles. Duizenden liefhebbers zijn hiervoor speciaal naar Amsterdam gekomen. Het hoogtepunt waar iedereen naar uitkeek was de Red Bull BC One World Final. Nederland was dit jaar goed vertegenwoordigd met twee deelnemers: Menno van Gorp en Shane Boers.

Nederlander verslaat iedereen in de finale

In een overvolle Gashouder waren duizenden mensen, waaronder Mr. Probz, JayJay Boske en Anna-Alicia Sklias, vanavond getuige van de finale. RTL5 zond het wereldkampioenschap live uit met Dennis Weening en Juvat Westendorp als commentatoren en optredens van Timor Steffens en Naughty by Nature. De finale is terug te kijken via Red Bull TV. De 16 beste breakdancers van de wereld namen het tegen elkaar op voor het oog van een vijftallige jury. In de laatste battle nam de Nederlander Menno van Gorp het op tegen de Koreaanse danser Wing. Uiteindelijk wist Menno de jury te overtuigen van zijn moves en ging hij er met de wereldtitel vandoor.

Menno van Gorp: “Het is een absolute eer om in mijn thuisland te winnen van de wereldtop. Het publiek gaf me zoveel extra energie dat ik echt boven mezelf ben uitgestegen.” Jurylid Niek Traa over de winnaar: “Menno heeft wederom laten zien dat hij een terechte wereldkampioen is. Hij domineerde de battles en bracht de meest creatieve stijl.”

Lees ook:WK Breakdance in Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:Tilburg Moves 2012 – internationale latin- en ballroomdwedstrijden
Lees ook:Jasper van Kuijk winnaar Cameretten
Lees ook:Barney in halve finale WK Darts 2010
Lees ook:Danscompetitie Tilburg Moves 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>