Amsterdams stadsstrand Playground CS opent magisch en met veel plezier

Opgewonden kindergelach en hevig bruisende kinderchampagne vulden vrijdagochtend 17 juli het centrum van Amsterdam, toen het nieuwste stadsstrand van Nederland, Playground CS op magische wijze werd geopend. Het ludieke strand ligt op een restant van een afgebroken verkeersbrug over het water van de Prins Hendrikkade tegenover het Centraal Station. Locoburgemeester Laurens Ivens opende het stadsstrand, dat direct gretig in gebruik werd genomen door enthousiaste kinderen (bron: persbericht).

Om het evenement nog feestelijker en magischer te maken was ook het promoteam van de Disney*Pixar film Binnenstebuiten, die deze week in première ging, aanwezig. Playground CS zal de komende zes weken geopend zijn. Het is een initiatief van een groep ondernemers en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam. Het project is onderdeel van het programma Stad in Balans, waarbij op slimme manieren wordt geëxperimenteerd om een gezonde balans te vinden tussen de groei van Amsterdam en het leven in de stad. Het stadsstrand is gebouwd voor jonge gezinnen die op een originele en eigentijdse manier hun vrije tijd willen besteden. Voor de kinderen is er een dagprogramma met activiteiten als jeu de boules, een zandkastelen wedstrijd, kinderyoga, schildercursus en openlucht filmavond.

Lees ook:Stadsstranden in Nederland
Lees ook:Stadsstranden: loungen in de stad
Lees ook:Kinderopera uit Theresienstadt ‘Brundibár’ – onderdeel van Theater na de Dam
Lees ook:Over het IJ Festival 2014
Lees ook:Vestingloop ‘s-Hertogenbosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>