Blijburg Amsterdam gaat sluiten en verhuizen

Blijburg Amsterdam gaat sluiten en opnieuw verhuizen. Het ‘closing’ weekend is op zaterdag 27 en zondag 28 september. Daarna sluit Blijburg haar deuren en gaat zich voorbereiden op de afbouw en verplaatsing van het paviljoen. Blijburg verhuist voor de komende tien jaar naar de landtong 300 meter verderop. In eerste instantie had de gemeente een centrumeiland in de planning staan. Maar omdat de bouw vertragingen opliep, ligt er nu een stuk recreatiegebied open op IJburg, waar Blijburg tien jaar terecht kan. Als de geplande eilanden er uiteindelijk komen, zal het Amsterdamse stadsstrand en Blijburg verhuizen naar het geplande strandeiland. Afgesproken is met de gemeente dat Blijburg en het Amsterdamse stadsstrand voor de komende dertig jaar aan elkaar verbonden zijn (bron: persbericht).

De gemeente richt het stadsstrand in tot veilige strandlocatie met openbare toiletten, parkeergelegenheid en een ballenlijn waar de kleintjes kunnen zwemmen. In het zomerseizoen kan er dus volop gezwommen worden. Langs het strand opent Blijburg in de zomer van 2015 haar paviljoen met restaurant, uitgiftepunt en trouwlocatie . Blijburg bekend om haar ongedwongen sfeer en live entertainment zal ook op deze nieuwe locatie ruimte bieden aan live muziek, het gesproken woord en andere ‘happenings’ waar jong en oud van kunnen genieten. Het nieuwe Blijburg krijgt een wijds uitzicht. Vanaf het restaurant kun je de rondom de verte in kijken. Ook kun je over het schiereiland wandelen waar je omringd bent door het water en de natuur. Blijburg blijft het hele jaar geopend.

In het weekend van 27 en 28 september neemt Blijburg groots afscheid van haar plek . Op zaterdag is er vanaf 16 uur feest met dj’s, live muzikanten, verhalenverteller Willem de Ridder en de Saunakaravaan strijkt neer met een stoomdome, hottub, coldtub en de witte sauna. Op zondag is er de allerlaatste kofferbakmarkt vanaf 10 uur. Ook kun je de hele dag genieten van de Sauna Karavaan op het strand. Met grote vuren, verschillende sauna’s, tipi’s om in te relaxen en yoga klassen en andere workshops om te volgen. Om 21.00 uur sluit de sauna. Om 14u is er een wandeling naar de nieuwe plek van Blijburg. Daarna een live jam met velen muzikanten die het afgelopen seizoen op Blijburg hebben gespeeld. Tickets: zie website. Op zondag is de entree vrij. Voor de sauna wordt dan wel een kleine bijdrage van 7 euro gevraagd. Op zaterdag zit dat in je kaartje inbegrepen. Het weer belooft nog één weekend zomers te worden!

Lees ook:Stadsstranden: loungen in de stad
Lees ook:Storm spelbreker kerstboomverbrandingen
Lees ook:Stadsstranden in Nederland
Lees ook:Amsterdams stadsstrand Playground CS opent magisch en met veel plezier
Lees ook:De kreeftweken komen eraan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>