Autocircuit wil in Zandvoort blijven

Als het aan een aantal gedeputeerden van de provincie Noord Holland ligt, verhuist het circuit van Zandvoort nog in 2008 naar de Kop van Noord Holland. ‘Je kunt wel stellen dat we hierdoor onaangenaam verrast zijn’, zegt Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort. In het verleden waren er al diverse pogingen om het circuit te verplaatsen, zoals naar de Maasvlakte: telkens zonder resultaat. ‘Dit jaar vieren we ons 60-jarig bestaan op deze historische locatie en als het aan ons ligt, blijven we hier minstens de komende 60 jaar’, zegt Ernst. ‘Vooral gasten ut het buitenland roemen de ligging van het circuit vlakbij Haarlem, Amsterdam en Schiphol. Het circuit draagt sinds 1948 bij aan de wereld-wijde naamsbekendheid van Zandvoort. Alle coureurs van naam hebben hier geracet. Raceliefhebbers beschouwen dit circuit als heilige grond, vanwege deze rijke traditie.’

 

De autosport zit nationaal en internationaal in de lift. ‘Tal van fabrikanten zijn bij de sport betrokken en ontplooien nieuwe initiatieven’, aldus de directeur. ‘Ook duurzaamheid en terugdringen van verbruik en uitstoot spelen daarnaast een grote rol. De autosport was altijd al de bakermat voor nieuwe technologieën: op dit moment wordt hard gewerkt aan schone en zuinige dieselmotoren en het gebruik van biobrandstoffen. Het gemeentebestuur van Zandvoort steunt ons en ziet de waarde van het circuit voor gemeente en regio. Als het aan ons ligt, willen wij die positie alleen maar versterken.’

Lees ook:Prins Bernhard koopt Circuit Park Zandvoort
Lees ook:Verhuist racecircuit Zandvoort naar Den Helder?
Lees ook:Runner’s World Zandvoort Circuit Run: nieuwe hardloop klassieker
Lees ook:Jumbo Familie Racedagen met Max Verstappen in Zandvoort
Lees ook:RTL GP Masters of Formula op Circuit Zandvoort

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Autocircuit wil in Zandvoort blijven

  1. Pingback: Runner’s World Zandvoort Circuit Run: nieuwe hardloop klassieker | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>