Sybrand Buma houdt maandag 4 september HJ Schoo-lezing

CDA-leider en formatieonderhandelaar Sybrand Buma houdt maandagavond 4 september de negende HJ Schoo-lezing in de Rode Hoed in Amsterdam. Buma geeft in de lezing zijn visie op de richting die de samenleving moet ingaan. Hij spreekt onder meer over de verabsolutering van vrijheid en gelijkheid. De titel van zijn lezing is ‘Verwarde tijden!’ die om richting vragen.

De HJ Schoo-lezing van Elsevier Weekblad is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.|

Buma is sinds 2012 partijleider van het CDA. Zowel in 2012 als in 2017 was hij lijsttrekker van zijn partij voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, waarvan hij sinds 2002 lid is. Hij is in 1965 geboren in Workum, waar zijn vader burgemeester was. Hij studeerde rechten in Groningen en Cambridge (Groot-Brittannië). Voor hij tot Kamerlid werd gekozen, werkte Buma achtereenvolgens bij de Raad van State, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

Eerder publiceerde Buma Samen kunnen we meer (Schoorl, 2012) en Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek (Amsterdam, 2016)

Lees ook:Jaarlijkse Benno Premsela Architectuur Lezing in Amsterdam
Lees ook:Grootbeeldfilm Van Gogh bij 125e sterfjaar in Omniversum Den Haag
Lees ook:Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?
Lees ook:Vakantiebeurs bijzondere reizen in Beurs van Berlage Amsterdam
Lees ook:Bevrijdingsdag 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>