Maritiem Museum Rotterdam neemt je mee op reis deze zomer!

In het Maritiem Museum Rotterdam reizen kinderen en volwassenen deze zomervakantie (tot en met 3 september) door de tijd in de vernieuwde museumhaven en de exposities. Ze wanen zich onderweg als zakkensjouwer, kraanmachinist, kapitein, ontdekkings-reiziger of windspecialist. Een speciale route vol uitdagingen, testen en hersenbrekers. Aangevuld met demonstraties als Smid in actie!, het bezoek van gastschepen, de nieuwe Maritiem Museum App en varen op historische topstukken, heeft het Maritiem Museum een compleet zomerprogramma voor jong en oud. Tijdens de zomervakantie is het Maritiem Museum elke dag open. Een actueel overzicht van alle openingstijden, activiteiten en ticketprijzen zijn te vinden op www.maritiemmuseum.nl (bron: persbericht).

Met het paspoort in de hand ….

Bezoekers ontvangen van 8 juli tot en met 3 september een persoonlijk maritiem paspoort bij de reisbalie van het museum. Hiermee reist men door het museum én de haven. En ervaren bijvoorbeeld hoe het is aan boord van een cruiseschip (Zeekastelen). Jong en oud duiken in de wereld van ontdekkingsreizen met astronaut André Kuipers (Expeditie Knappe Koppen) en knutselen mee aan het schip van de toekomst. Buiten in de museumhaven testen bezoekers hun stuurmanskunsten of gaan als echte 19e-eeuwse zakkensjouwers aan boord van motorcoaster Zeemeeuw. Een kleine greep van alle activiteiten die binnen- én buiten plaatsvinden.

Uiteraard kan deze reis gecombineerd worden met andere expo’s zoals de succesvolle Offshore Experience, waarin bezoekers zich door de 360 graden filmprojectie en special effects aan boord wanen van een platform op zee. De jongste avonturiers (4+) gaan aan de slag in kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons of varen op een van de themabootjes van Kids Marina die te gast zijn in de museumhaven.

Jeugd Vakantiepaspoort

Kinderen met een Jeugd Vakantiepaspoort hebben een extra voordeel: zij mogen op vertoon van het Jeugd Vakantiepaspoort gratis deelnemen aan het zomerprogramma en ontvangen 50% korting op één volwassen ticket.

Rondvaart op historische topstukken

Iedere zondag tot en met 27 augustus gooien de schippers van het Maritiem Museum de trossen los van de historische topstukken! En maken een rondvaart van anderhalf uur langs de highlights van Rotterdam. Buiten het sfeer proeven, ontdekken de opvarenden alles over de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot Dockyard V (1940) of dienstschip Havendienst (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. Tickets zijn te koop via de website van het Maritiem Museum Rotterdam.

Meer beleving door vernieuwde haven en Maritiem Museum App

De haven van het Maritiem Museum is volledig vernieuwd. Op de kades en de steigers is lading toegevoegd die vertelt over de haven van vroeger en nu, oud-havenmedewerkers delen in de mini-bioscoop op de kade hun ervaringen en de Maritiem Museum App brengt de collectie binnen én buiten aan de hand van QR-codes, luisterbuizen en tijdkijkers nog meer tot leven. Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van een dynamische museumhaven in hartje Rotterdam, midden in het Maritiem District.

Lees ook:Enorme containerschepen te gast in Museumhaven Rotterdam
Lees ook:Maritiem Museum Rotterdam opent vaarseizoen in vernieuwde haven
Lees ook:Maritiem Museum en Van Oord slaan handen ineen tijdens de Wereldhavendagen
Lees ook:Maritiem Museum in voorjaarsvakantie extra lang open vanwege succes Offshore Experience
Lees ook:Red jij pakjesavond?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>